Atidaryta tarptautinė paroda „Studijos“, kurioje dalyvauja ir uteniškiai

Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo”, šiandien atidaryta didžiausia Baltijos šalyse mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos”. Per tris dienas truksiančią parodą lankytojai susipažins su profesiniu mokymu, koleginėmis ir universitetinėmis studijomis, su darbo rinkoje vyraujančiu specialistų poreikiu, pasitikrins savo sprendimus dėl tolesnio gyvenimo kelio.

Šioje parodoje savo stendus pristato ir Utenos kolegija bei Utenos regioninis profesinio mokymo centras.
Čia visus dalyvius pasveikinusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė pakvietė abiturientus drąsiai stoti į šalies aukštąsias mokyklas. Tose, kurias palies pertvarka, bus užtikrintas ir studijų tęstinumas, ir geresnė kokybė.
Šiemet studijų paroda užima tris ekspozicijų sales, kuriose prisistato daugiau nei 220 Lietuvos mokymo įstaigų, per 60 užsienio aukštųjų mokyklų, įvairios Lietuvos verslo įmonės.
Per tris dienas bus surengta daugiau nei 200 konferencijų, atvirų paskaitų, diskusijų, susitikimų su dėstytojais, karjeros konsultantais, savanoriais, verslumo, lyderystės ugdymo organizacijų atstovais.
Utenos kolegijos stende kiekvieno apsilankiusiojo laukia šios bendruomenės dėstytojai, studentai. „Užsukusieji į mūsų stendą turės galimybę pasikonsultuoti apie specialistų poreikį darbo rinkoje, sužinos, kokios šiais metais priėmimo taisyklės, kokias studijų programas siūlo rinktis Utenos kolegija, ką studentai veikia studijų ir laisvalaikio metu”, – informavo kolegijos bendruomenė, taip pat siūlanti įdomių interaktyvių užsiėmimų, kitos atraktyvios veiklos.
Savo stendą lankytojams pristato ir Utenos regioninio mokymo centro bendruomenės nariai, šįmet išskirtinis dėmesys skiriamas apdailininko specialybei, pristatomos dvi įdomios ekspozicijos.

Laikraščio „Utenos diena” inf., skaitytojos Augustės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas