Ketvirtadienį prasideda paroda „Studijos 2017“

Šių metų vasario 2 dieną 10 val. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo” prasideda didžiausia Baltijos šalyse mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos”. Tris dienas truksiančios parodos metu lankytojai galės vienoje vietoje susipažinti su profesiniu mokymu, koleginėmis ir universitetinėmis studijomis, su darbo rinkoje vyraujančiu specialistų poreikiu, bus kviečiami savarankiškai priimti su ateities planavimu susijusius sprendimus.

Šiemet studijų paroda užims tris ekspozicijų sales, kuriose prisistatys daugiau nei 220 Lietuvos mokymo įstaigų, per 60 užsienio aukštųjų mokyklų, įvairios Lietuvos verslo įmonės.
Parodoje taip pat veiks Švietimo ir mokslo ministerijos stendas, kuriame bus teikiama visa informacija apie brandos egzaminus, priėmimo į profesines mokyklas ir aukštąsias mokyklas tvarką, studijų finansavimą ir kt. Čia pat mokiniai galės „pasimatuoti ateitį”, t. y. nusifotografavę specialioje foto būdelėje pamatyti, kaip jie atrodys tapę pasirinktos srities specialistais.
2017 metų parodą „Studijos 2017″ lydės išskirtinė renginių programa. Per tris dienas bus surengta daugiau nei 200 konferencijų, atvirų paskaitų, diskusijų, susitikimų su dėstytojais, karjeros konsultantais, savanoriais, verslumo, lyderystės ugdymo organizacijų atstovais.
Vasario 3 d. 11 val. konferencijų salėje 5.1 vyks Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojama konferencija-diskusija „Studijų Lietuvoje aktualijos”, per kurią bus pristatytos pagrindinės 2017 metų studijų naujienos. Diskusijoje dalyvaus švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidentas Pranas Žiliukas, Nacionalinio egzaminų centro direktorė Saulė Vingelienė, Valstybinio studijų fondo direktorius Ernestas Jasaitis, Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas, Studijų kokybės vertinimo centro direktorė Nora Skaburskienė ir Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro Inovacijų politikos analizės skyriaus vedėjas, vykdantis direktoriaus funkcijas, Ramojus Reimeris. Diskusiją moderuos žurnalistas Ignas Krupavičius.
Parodoje veiks aukštojo mokslo ir verslo ekspozicija „Inovacijų alėja”. Joje lankytojai iš arti pažvelgs į technologinius mokslus, patys išbandys įvairias jų galimybes. Ekspozicijoje mokiniai susipažins su įvairiomis naujųjų medijų kultūros formomis, meno sąsajomis su informacijos ir komunikacijos technologijomis, žinių ekonomika, naujųjų medijų įtaką įvairiose visuomenės gyvenimo srityse – miesto erdvėse, versle, kultūroje, e-komercijoje.
Parodos erdvėje „Verslas jauniems” lankytojai galės klausytis jaunų ir patyrusių verslininkų bei pramogų pasaulio atstovų pranešimų, susipažinti su sėkmės istorijomis ir pripažinimą lėmusiais jų pasirinkimais. Šioje erdvėje apsilankys tarptautinė meno, dizaino ir įdomybių bendruomenė – blogo Bored Panda atstovai, menininkė Jolita Vaitkutė, projektų „Kitokie pasikalbėjimai” bei „Kvepia kelionėm” siela Mantas Bertulis, atlikėja Simona Nainė, iliuzionistas Mantas Wizard, We Love Lithuania įkūrėjas Simonas Rudaminas ir daugelis kitų.
Šių metų parodos tema – „Unikalusis AŠ”, su kuria startuoja ir nauja parodos erdvė. Joje per pavyzdžius ir konkrečias patirtis mokiniai mokysis, kad svarbu daryti tai, kas patinka, kuo tiki, ir kaip tai neša asmeninę naudą bei turi pridėtinę vertę visuomenei. Čia apie netradicinius sprendimus, baimes ir kalbėjimo drąsą, galimybes Lietuvoje ir už jos ribų, savęs atradimą, savanorystę ir kūrybą pasakos žinomi žmonės.
Atsakymus į rūpimus klausimus mokiniai sužinos parodoje tiesiogiai bendraudami dalyvių stenduose, lankydami paskaitas, seminarus, dalyvaudami neformaliuose susitikimuose su mokymo įstaigų ir verslo atstovais, karjeros konsultantais, psichologais, moksleivių ir studentų organizacijų nariais, įkvepiančias sėkmės istorijas sukūrusiais žinomais žmonėmis.
Paroda „Studijos 2017″ veiks vasario 2 d. 10–17 val., vasario 3 d. 10–17 val. ir vasario 4 d. 10–16 val.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas