Jaunimo apdovanojimuose įteiktos nominacijos šių metų geriausiems

Gruodžio 9-os vakarą kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“ dramos teatro salėje rinkosi jaunimas – tradiciškai jau septintą kartą mūsų mieste vyko Utenos jaunimo apdovanojimai. Baigiantis metams šį renginį organizavusi Utenos visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga (UVJOS) „Apskritasis stalas“ dar kartą pakvietė visus prisiminti gerus darbus ir už tai atlyginti padėkos žodžiu bei skambiu muzikos kūriniu.
Šiai metais išdalytos devynios nominacijos – atminimo statulėlės – už nuopelnus sportiniame gyvenime, visuomeninėje veikloje, savanoriaujant, kuriant verslą, dirbant su jaunimu ir kitose veiklose.

Penktadienio vakaras susirinkusiems buvo ypač karštas – netrūko gerų emocijų, jaunatviško šurmulio, muzikos atlikėjų dainų, o vedėjai Augustas Žvirblis ir Kristijonas Legenis atsiimti apdovanojimų pakvietė Utenoje gerai žinomus žmones, kurie nominantų pavardes paskelbė praplėšę užklijuotus vokus. Jaunimo pasveikinti atvykęs Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas padėkojo už dar vienus darbo, gyvenimo ir bendrų idėjų metus. Rajono vadovas ne tik pasidžiaugė jaunimo noru ir užsidegimu mokytis, valgyti bei mylėti, bet ir dėkojo už aktyvią veiklą visuomeniniame gyvenime. „Visais laikais buvo reikalingi garvežiukai. Šiemet tų garvežiukų, kurie tempia visą jaunimą, tarp mūsų tikrai yra ir jie verti apdovanojimo”, – į susirinkusiuosius kreipėsi A. Katinas.
Pirmą kartą tokio pobūdžio jaunimo apdovanojimai Utenoje buvo surengti 2009 metais, tačiau metams bėgant jų paskirtis liko ta pati – skatinti aktyvių jaunų žmonių veiklą.
„Metų organizacijos” statulėlė įteikta „JAH Nation” už festivalio „Revoliution festival” bei kitų renginių vykdymą Utenoje ir Utenos apskrityje. Pernai liepos 7–8 dienomis pirmą kartą Sudeikiuose organizuotas VšĮ „Jahnation” organizacijos elektroninės muzikos festivalis „Revoliution festival”, kuriame dalyvavo per 1 000 jaunų žmonių iš visos Lietuvos.
„Metų visuomenininku” tapo Paulius Čyvas, įvertintas už organizuotumą, aktyvų savanoriavimą Utenos rajono jaunimo organizacijose, miesto renginiuose. P. Čyvas yra Aukštaitijos krepšinio mėgėjų asociacijos prezidentas, iniciatyvos „Juventus krepšinio lyga” įkūrėjas. Baigęs Utenos Adolfo Šapokos gimnaziją, P. Čyvas studijuoja Anglijoje.
„Metų sportininkas” – Lukas Paukštė. Utenos „Utenio vartininkas, Dauniškio gimnazijos mokinys nominuotas už aukštus sportinius pasiekimus futbolo srityje.
„Metų moksleivio” statulėlė nukeliavo į Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos gimnazistės Viltės Subačiūtės rankas – ji įvertinta už daugkartinį dalyvavimą ir prizines vietas olimpiadose.
„Metų iniciatyvos” statulėle nominuotas elektroninės muzikos festivalis „Revoliution festival” už muzikinį žmonių ugdymą, suteikiant galimybę klausytis kokybiškos muzikos.
„Metų studentu” tapo Kasparas Mociūnas už pasiekimus visuomeninėje srityje ir Utenos miesto garsinimą už jo ribų. Aktyvus visuomenininkas Kasparas yra Utenos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininko pavaduotojas, miesto erdvėse esančių grafičių iniciatorius, Paletės baro direktorius.
„Metų menininku” tapusiam Mantui Golubevui padėkota ir garbinga nominacija įteikta už meilę fotografijai, kurią dovanoja visam Utenos miestui. Šiuo metu Mantas gyvena ir dirba Vilniuje, Vilniaus dizaino kolegijoje baigė fotografijos studijas. Jo garsiausias darbas – Labanoro regioninio parko bokšto nuotrauka, kurioje Mantui pavyko užfiksuoti krentančio meteorito uodegą. Pirmą fotoaparatą Mantas nusipirko būdamas 16-os metų.
„Žmogaus, labiausiai nusipelniusio jaunimui” statulėlę atsiėmė Utenos kultūros centro renginių organizatorė Asta Stasiulionienė – ji įvertinta už pagalbą bei bendradarbiavimą su Utenos jaunimu.
„Metų jaunuoju verslininku” tapo Laurynas Katinas už įrodymą ir paskatinimą, jog jaunas žmogus gali sukurti sėkmingą verslą. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos gimnazistas prisideda prie „Juventus” krepšinio lygos veiklos, yra aktyvus UVJOS „Apskritojo stalo” narys ir bėgimo „Mes su tavimi” iniciatorius.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas