Sulaukę aukščiausio įvertinimo jaunųjų uteniškių darbai apkeliavo net Kairą

Spalio 26 dieną Utenos Krašuonos progimnazijoje lankėsi LR Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorius Eduardas Borisovas su Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių skyriaus trečiąja sekretore Vita Škikūnaite. Garbūs svečiai turėjo ypatingą misiją – apdovanoti tarptautinio piešinių konkurso „Egypt in the eyes of children of the world competition” nugalėtojus, kuriais tapo Krašuonos progimnazijos mokytojos Dalios Puodžiukienės jaunieji dailininkai.

Šią puikią žinią į Lietuvą parvežė Egipto Arabų Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė J. E. ponia Salwa Moufid Kamel Magarious. Abiejų šalių diplomatai buvo maloniai nustebinti, kad Lietuvai puikiai atstovavo nedidelio šalies miesto ir vienos mokyklos mokiniai. Pasaulinio piešinių konkurso vertinimo komisiją sužavėjo krašuoniškių kūrybiškumas ir aukšto meninio lygio darbai, todėl net šeši progimnazijos mokiniai tapo konkurso laureatais. Patį aukščiausią konkurso įvertinimą – aukso medalį – gavo Monika Černiauskaitė ir Edminas Šmergelis. Sidabro medaliais apdovanotos Justina Bukelskytė ir Gabrielė Tarnauskaitė, o Aistė Morkvėnaitė ir Julija Zelevaitė gavo laureatų diplomus. Laureatų kūriniai sugulė į pasaulio vaikų kūrybos apie Egiptą katalogą, buvo eksponuojami Kairo muziejuje. Konkursas vyko prieš porą metų, todėl žinia apie laimėjimą konkurse buvo maloni staigmena dailės mokytojai ir jauniesiems kūrėjams, kurie dabar jau yra gimnazistai. Jaunieji dailininkai prisiminė, kokia puiki kūrybinė atmosfera vyravo dailės pamokų metu šioje progimnazijoje, dėkojo dailės mokytojai Dalia Puodžiukienei už įkvėpimą kurti, pagalbą, puikias idėjas ir paskatinimą dalyvauti konkursuose.
Susitikimo su Krašuonos progimnazijos mokiniais, konkurso dalyviais ir nugalėtojais metu Užsienio reikalų ministerijos Lotynų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamento direktorius Eduardas Borisovas papasakojo apie diplomatinę tarnybą, bendradarbiavimo su kitomis šalimis svarbą, Afrikos šalių politikos ir kultūros ypatumus. Jis padėkojo visiems už dalyvavimą konkurse, kurio tikslas – paskatinti vaikus iš viso pasaulio domėtis viena seniausių ir unikaliausių senovės civilizacijų, gilintis į Egipto kultūros bei meno palikimą, religijos bei egiptiečių gyvensenos ypatumus, mokytis interpretuoti, o taip pat atrasti naujus jaunuosius talentus. Padėkos žodį Eduardas Borisovas tarė dailės mokytojai ekspertei Dalia Puodžiukienei, kurios asmenybė, gabumai ir žinios, entuziazmas ir atsakomybė tapo pagrindiniu ir labai svarbiu faktoriumi mokiniams, siekiantiems geriausių rezultatų. Krašuonos progimnazijos direktorius Rolandas Gruodinskas garbius svečius pakvietė pasivaikščioti po mokyklą, susipažinti su mokyklos bendruomene bei ugdytinių pasiekimais.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas