Antanas Guoga: „Su #SWITCH! užprogramavome sėkmę Lietuvai“

Jau antrą kartą rugsėjo 8–9 d. Vilniuje vykęs didžiausias Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginys #SWITCH! buvo kupinas įspūdžių ir įkvepiančių patirčių. Dvi dienas vykusiame renginyje susirinko 10 000 dalyvių, iš jų beveik keturi šimtai iš Utenos regiono. Sėkmės istorijos sklido iš ryškiausių vizionierių lūpų, patirtimi dalijosi skaitmeninių verslų vilkai, pirmą kartą Europoje pristatyti padavėjai-dronai! Maža to, 712-iai mokinių dalyvaujant didžiausioje programavimo pamokoje užfiksuotas pasaulio Gineso rekordas.

Skatino nenustoti tobulėti

Europos Parlamento narys, #SWITCH! sumanytojas ir rengėjas Antanas Guoga į renginį susirinkusius Lietuvos jaunuolius ragino užprogramuoti sėkmę savo ateitį siejant su skaitmeniniu pasauliu, o jaunimo dalies pranešėjai dalijosi įkvepiančiomis, didelių užmojų ir padrąsinimo kupinomis sėkmės istorijomis.
Garsieji radistai pasakojo, kaip radijas aukštyn kojomis apvertė jų gyvenimus ir padėjo pasiekti tai, apie ką iš pradžių buvo net baugu pasvajoti. Misijos „Lietuva Mėnulyje 2018″ vadovas Arnas Petravičius pasidalijo neįtikėtinais savo komandos užmojais užauginti pirmą augalą Mėnulyje. Bendrovės „Facebook” atstovė Anna-Maria Treneva patarė, kaip komunikuoti socialiniuose tinkluose.

Lietuvoje – naujas pasaulio rekordas!

Renginio metu įvyko didžiausia programavimo pamoka pasaulyje ir buvo pasiektas pasaulio Gineso rekordas. Rekordą pasiekė net 712 mokinių (7–13 metų amžiaus) iš visos Lietuvos. Programavimo pamoką sukūrė ir vedė Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos instituto profesorė Valentina Dagienė, jos doktorantų komanda. Rekordas buvo skirtas paminėti Lietuvos 100-metį, pamokos metu mokiniai gavo simbolinę užduotį – suprogramuoti Gediminaičių stulpus ir nuspalvinti juos Lietuvos vėliavos spalvomis.
Su Gineso pasaulio rekordu #SWITCH! renginyje prasidėjo projektas „Užprogramuota sėkmė”. Lietuvos šimtmečiui paminėti skirto projekto tikslas – iki 2018 metų pabaigos su programavimu supažindinti 10 000 mokinių visoje šalyje.
„Siekiame, kad Lietuvos švietimo sistema remtųsi pažangiausiais pavyzdžiais pasaulyje, programavimo pamokas mokiniams įvestų nuo pat pirmųjų klasių, mokyklos atnaujintų informacinių technologijų pamokų programas, skirtų daugiau dėmesio mokytojų ugdymui ir naujausių metodų taikymui pamokose. Jaunosios kartos ugdymas šiandien ir artima pažintis su technologijomis padės Lietuvai ateityje įgyti pažangios bei konkurencingos valstybės statusą”, – sakė Europos parlamento narys Antanas Guoga. Jis priminė, kad skaičiuojama, jog iki 2020 m. Lietuvoje trūks 20 tūkstančių modernių technologijų specialistų, nepaisant to, kad tai bene geriausiai apmokamos darbo vietos.

Dalyviams – renginys nemokamas

Kad tokio masto renginys būtų įgyvendintas, neprašant mokesčio iš jo dalyvių, įmanoma tik partnerių ir rėmėjų pagalba. Prie renginio organizavimo prisidėjo pagrindiniai partneriai „Swedbank”, „Google”, kiti rėmėjai – „Atea”, ESET, „King”, „Nestle”, „Nasdaq”, „Akvilė”, TELE2, „Coffee Inn”, „ACC Distribution”, SKYNET ir daugelis kitų įmonių bei organizacijų. Mokinius padėjo atvežti bendrovė „Kautra”. Dėkojame visiems!

Interaktyvi technologijų zona „Cool&Crazy” kvietė renginio dalyvius prisiliesti prie naujausių technologijų. Susirinkusieji išbandė virtualios realybės akinių dronų, 3D spausdintuvų, robotų ir daugybės kitų technologinių inovacijų teikiamas galimybes. Specialiai renginiui sukurtame virtualiame investiciniame žaidime „Nasdaq Baltic Stocket” jaunuoliai turėjo progą greitai ir paprastai ir be rizikos susipažinti su investavimu. Virtualios realybės kalneliais sostinėje keliavo ir į renginį su „Uber” važiavę dalyviai, kuriems pavyko išsikviesti „Uber” vairuotoją su akcijos mašina.

#SWITCH! Inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas