Šimtukininkams – premjero ir ministrės padėkos

Antradienį Valdovų rūmuose pagerbti sėkmingiausiai brandos ir profesinio mokymo kvalifikacijos egzaminus išlaikę Lietuvos abiturientai, jų mokytojai ir artimieji. 100 abiturientų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Į Valdovų rūmus atsiimti apdovanojimų vyko ir dvi uteniškės: Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientės susišlavė net po tris šimtukus. Aušrinei Aglinskaitei pavyko gauti aukščiausius anglų kalbos, matematikos ir chemijos valstybinių brandos egzaminų balus, o Austėja Petrokaitė puikius rezultatus pademonstravo laikydama anglų kalbos, matematikos bei lietuvių kalbos ir literatūros egzaminus.
„Džiaugiuosi, kad daug šimtukininkų yra ne tik didžiųjų miestų, bet ir rajonų mokyklose – Ignalinoje, Šilutėje, Elektrėnuose, Raseiniuose ir kitur. Tai rodo, kad visoje šalyje yra motyvuotų, darbščių mokinių ir šaunių, kompetentingų mokytojų, kurių atkaklus darbas vainikuojamas geriausiais akademiniais rezultatais, – sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė. – Linkiu gražios vasaros ir sėkmingos studijų pradžios. Ir toliau siekite geriausio, savo talentus realizuokite mūsų šalyje.”
Valdovų rūmuose pasveikinti 93 abiturientai, kurie tris ar daugiau valstybinių brandos egzaminų išlaikė surinkdami maksimalų balų kiekį. tris ar daugiau šimtukų laikydami brandos egzaminus šiemet gavo 41 bendrojo lavinimo mokyklos abiturientai iš 20 savivaldybių.
2016 m. brandos egzaminų sesijos metu iš viso 1 863 abiturientų darbai (2,14 proc. nuo visų laikytų egzaminų) buvo įvertinti 100 balų. Po 5 šimtukus gavo 3 mokiniai, po 4 – 13, po 3 – 77, po du – 253, po 1 – 1059 mokiniai. Nors vieną brandos egzaminą surinkdami maksimalų balų kiekį šiemet išlaikė 1 405 abiturientai, t. y. 4,2 proc. nuo visų pasirinkusių laikyti valstybinius brandos egzaminus. Praėjusiais metais tokių abiturientų dalis buvo panaši – 4,5 proc.
Šiemet sėkmingiausiai abitūros egzaminus išlaikė trys abiturientai, gavę 5 šimtukus. Tai Nikita Pajanok iš Klaipėdos licėjaus, Giedrius Pakalka iš Ignalinos gimnazijos ir Agnė Staniūtė iš Kėdainių „Atžalyno” gimnazijos.
Po 4 šimtukus surinko 13 abiturientų: Domas Augustaitis ir Tadas Bareikis iš Vilniaus jėzuitų gimnazijos, Vilniaus licėjaus mokinys Simonas Jatužis, Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnaziją baigęs Nikita Daniliuk, Lukas Gylys ir Jonas Viršilas iš Klaipėdos licėjaus, Klaipėdos „Ąžuolyno” gimnazijos abiturientas Eimantas Butkus, Edvinas Aleksandravičius iš Šiaulių universiteto ir Aleksas Legačinskas iš Šiaulių Lieporių gimnazijų, Panevėžio 5-ąją gimnaziją baigęs Vytautas Krivickas, Mažeikių Gabijos gimnazijos abiturientas Elvinas Ribinskas, Šilutės Vydūno gimnazijos abiturientas Martynas Šapalas ir Gintė Petrulionytė iš Druskininkų „Ryto” gimnazijos.
Po 3 aukščiausius įvertinimus brandos atestatuose turi 77 abiturientai. Šiame sąraše – ne tik didžiųjų šalies miestų mokiniai, bet ir abiturientai iš Marijampolės, Alytaus, Utenos, Elektrėnų, Kėdainių, Kretingos, Telšių, Raseinių, Kauno ir Šalčininkų rajonų. Bent vieną 100 balų įvertinimą gavusių abiturientų yra beveik visose – 58 iš 60 – Lietuvos savivaldybėse.
Valdovų rūmuose taip pat pagerbti 7 profesinių mokyklų absolventai, kurie, sėkmingai išlaikę egzaminus, įgijo aukščiausią kvalifikacinę kategoriją, yra tapę įvairių profesinio meistriškumo konkursų laureatais.
Ceremonijoje pasveikintos kirpėjo mokymo programą su pagyrimu baigusios Agnė Kačinskaitė, Augustė Kanevičiūtė ir Eglė Tumosaitė, automobilių elektromechaniko mokymo programą baigusi Indrė Adomaitienė, socialinio slaugytojo kvalifikaciją įgijęs Saulius Gabertas, būsimasis elektroninės leidybos maketuotojas Dovydas Meškėnas bei dailiųjų metalo dirbinių gamintojas Andrius Sologubas.
Daugiausiai šiemet gautų šimtukų – 785 – abiturientai gavo už valstybinį anglų kalbos egzaminą. 100 balų įvertinti buvo 3,88 proc. šį egzaminą laikiusių abiturientų. Dar 389 abiturientai maksimalų įvertinimą gavo už matematikos, 164 – už lietuvių kalbos ir literatūros, 246 – informacinių technologijų valstybinius brandos egzaminus.
Šiais metais pastebimai išaugo šimtukais informacinių technologijų ir užsienio kalbos (rusų) valstybinius brandos egzaminus išlaikiusių abiturientų dalis. 100 balų įvertinimai skirti 10,92 proc. informacinių technologijų valstybinio brandos egzaminą (pernai – 8,77 proc.) ir 10,32 proc. užsienio kalbos (rusų) valstybinį brandos egzaminą laikyti pasirinkusių abiturientų.
Prašymus laikyti brandos egzaminus 2016 metais pateikė 33 710 kandidatų. Tai beveik 10 proc. mažiau nei pernai.

Švietimo ir mokslo ministerijos ir laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas