„Šaltinėlis“ – sveikos gyvensenos pavyzdys

Spalio 6 dieną Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis” vyko smagus renginys, į kurį sugužėjo beveik visi šios ugdymo įstaigos vaikai, jų auklėtojai, mokyklos bendruomenė. Su dainomis, eilėraščių posmais ir linksma nuotaika buvo atsisveikinta su nuo 2000 metų pradėtu vykdyti projektu „Sveikata – pati didžiausia vertybė”.

Po neilgai trukusio renginio, kuris vyko šios įstaigos salėje, vaikai išėjo į lauką pasidžiaugti minėto projekto rezultatu – sveikatingumo taku, nužarstytu akmenimis, baltučiu smėliu ir įkastomis medžio kaladėlėmis, vedančiomis link medinio staliuko, prie kurio pavasarį, atšilus orams, kaip tikimasi, susės patys mažiausieji puodeliui arbatos. Šalia sveikatingumo tako – vaistažolių krepšys, kuriame šaknijasi įvairios vaistažolės.
Viskam yra pradžia ir, žinoma, pabaiga. Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis” 14 metų vykdytas projektas užbaigtas. Jo iniciatorė bendruomenės slaugytoja Virgilija Rukšėnienė pasidžiaugė, kad sveikatingumo, sveikos gyvensenos kryptimi šios ugdymo įstaigos bendruomenė žingsniavo mažais žingsneliais. „Sveikatos kryptimi mes keliavome, ugdėme vaikus, žodžiu, sveikatos programą integravome į kitas veiklas. Šis projektas atspindėjo vis kitokias veiklas: higieninių įgūdžių ugdymą, dantukų priežiūrą, baseino lankymą ir pan. Taip pat įsigijome daug sportinio inventoriaus”, – vardijo V. Rukšėnienė, kuri kartu su direktore Violeta Puodžiukiene, pavaduotoja ugdymui Rasa Pučiene bei visa ugdymo įstaigos bendruomene vykdė šį projektą ir sėkmingai jį užbaigė.
Projektas baigėsi, tačiau „Šaltinėlio” bendruomenė nežada sustoti: sveikatingumo pamokėlės, skirtos vaikams, tikrai vyks, tam netrūks įvairių renginių, o Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė ir jos pavaduotoja Ina Meidienė pažadėjo talkinti ir artimiausiu metu šio vaikų lopšelio-darželio bendruomenę suburs į bendrą mankštą.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas