Gimnazistai statė makaronų tiltus: paaiškėjo ir nugalėtojai

Kovo 6 dieną Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko nacionalinio čempionato „Makaronų tiltai 2019“ atrankos turnyras. Tarpusavyje varžėsi trylika komandų iš Adolfo Šapokos, Dauniškio, Užpalių ir Kupiškio L. Stuokos–Gucevičiaus gimnazijų: 45 minutes mokiniai matavo, lipdė, skaičiavo, modeliavo tiltus iš makaronų. Šių varžybų tikslas – iš pakelio spagečių ir dėžutės plastilino sukonstruoti kuo stipresnį tiltą.

Sulipdyti tiltai buvo pasverti, tada tilto viduryje palaipsniui kabinami svoriai, palaikomi tris sekundes ir žiūrima, ar tiltas išlaiko.

Mokinių darbus vertino Vilniaus Gedimino technikos universiteto GTU Statybos technologijos ir vadybos katedros doc. dr. Gintautas Ambrasas. Įvertinus rezultatus paaiškėjo, kad I vietą užėmė Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientų komanda „Liepto galas” (Tadas Židonis, Matas Anavičius, Rokas Stumburys), pastačiusi tiltą, kuris išlaikė 3 kilogramus. II ir III vietas užėmė Dauniškio gimnazijos komandos „Kietagrūdžiai” (Adas Klyvis, Matas Kavaliauskas, Lukas Laurinavičius, Juozas Petrovas) ir „Kosmonautai” (Dovydas Grigonis, Matas Azarinskas, Samanta Mickevičiūtė, Emilija Miškinytė). Jų pastatyti tiltai atlaikė 2,5 kg ir 2,3 kg svorį.
Adolfo Šapokos gimnazijos komanda iškovojo kvietimą dalyvauti Lietuvos čempionato „Makaronų tiltai 2019″ moksleivių finale, kur varžysis su studentų komandomis.

Adolfo Šapokos gimnazijos fizikos mokytojas Danielius DATKŪNAS

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas