Naujus mokslo metus NASA pradeda keturi studentai iš Lietuvos

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) konkursą dėl stažuočių NASA Ames mokslinių tyrimų centre laimėjo keturi studentai iš Lietuvos. Studentai šią savaitę išvyko į JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos NASA Ames tyrimų centrą ir netrukus pradės rudens stažuotojų programą kartu su studentais iš kitų šalių.

MITA organizuotą konkursą laimėjo Vilniaus universiteto biofizikos bakalauro studentė Justina Žvirblytė, Vilniaus universiteto nanomedžiagų chemijos magistro studentė Gintarė Plečkaitytė, Kauno technologijos universiteto aviacijos bakalauro studentas Vladas Jurgis Labanauskas ir Kauno technologijos universiteto biomedicininės elektronikos bakalauro studentė Julija Kravčenko.

„Džiaugiamės, kad šiemet NASA patvirtino keturių atrinktų kandidatų sąrašą bei suteikė galimybę talentingiausiems iš Lietuvos, studijuojantiems technologijos mokslų specialybes, pasisemti patirties prestižinėje stažuočių programoje”, – sakė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.
Studentai NASA Ames tyrimų centre dirbs prie įvairių projektų: Justina Žvirblytė dirbs su genomikos projektu ir atliks gentinius tyrimus su pelių embrioninėmis kamieninėmis ląstelėmis, Gintarė Plečkaitytė dirbs su nanotechnologijomis elektronikoje ir sensoriais, Vladas Jurgis Labanauskas – su straigtasparnių aeromechanika, Julija Kravčenko – su biomediciniais prietaisais, skirtais tyrinėjimų misijoms.
Anot MITA NASA stažuočių programos kuratorės Sigutės Stankevičiūtės, nors šiemet Lietuva neturėjo galimybės sudalyvauti vasaros stažuočių programoje dėl metų pradžioje sustabdyto JAV valstybinių institucijų, tame tarpe ir NASA, darbo, tačiau vis tik po užtrukusių procedūrų toliau buvo sklandžiai vykdomas pasirengimas rudens stažuočių programai, atvėrusiai duris ir lietuvaičiams.
Nacionaliniame konkurse šiais metais iš viso varžėsi 28 studentai iš Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto ir Kauno kolegijos.
Numatoma rudens stažuotės trukmė NASA Ames tyrimų centre – 16 savaičių (iki  2018 gruodžio 14 d.). Jos metu atrinkti stažuotojai iš įvairių pasaulio šalių dirbs prie konkrečių tyrimų projektų ir turės galimybę prisidėti prie pačių pažangiausių mokslinių tyrimų vykdymo ir kosminių technologijų kūrimo.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas