Aukštaitijos moksleiviai kviečiami dalyvauti dar vienoje šimtmečio iniciatyvoje

Visų 37 Utenos apskrityje veikiančių mokyklų ir gimnazijų auklėtiniai turi unikalią progą įamžinti savo kraštą dokumentiniame filme „Jungiam Lietuvą“. Iki balandžio 11 dienos gimnazistai bei 7–12 klasių mokiniai gali registruotis Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtos iniciatyvos svetainėje www.jungiamlietuva.lt ir atsiųsti trumpus telefonu ar vaizdo kamera nufilmuotus filmukus apie savo regioną.

Šioje iniciatyvoje dalyvaujantys Lietuvos mokiniai laimės 25 ekskursijas savo klasėms į Valdovų rūmus, penkias diskusijas savo mokyklose su žinomais visuomenės veikėjais A. Tapinu, G. Liaudansku-Svaru, B. Vanagu, penkis skrydžius BTA oro balionu, kitų vertingų prizų. Iš mokinių atsiųstų filmukų bus sukurtas trumpametražis filmas „Jungiam Lietuvą”, kuris į vientisą mozaiką sujungs skirtingus miestus, miestelius bei kaimus.

„Iniciatyva „Jungiam Lietuvą” – puiki galimybė Utenos, Anykščių, Zarasų, Ignalinos, Molėtų, Visagino mokiniams atskleisti Aukštaitijos regiono savitumą ir laimėti vertingų prizų tiek sau, tiek visai mokyklai.
Pasak „Jungiam Lietuvą” ambasadoriaus, žurnalisto, laidų vedėjo ir rašytojo Andriaus Tapino, šis konkursas – proga motyvuotiems ir varžytis mėgstantiems mokiniams: „Iniciatyva skatina moksleivius atskleisti savo kūrybiškumą, o tai yra būtina savybė ateities lyderiams. Be to, kas kitas, jei ne besimokantis jaunimas turėtų trinti ribas tarp skirtingų regionų parodydamas, kad nėra jokių dviejų ar trijų Lietuvų – Lietuva yra viena ir vieninga, o kiekvienas kraštas – savaip įdomus bei unikalus”.
Projektą „Jungiam Lietuvą” inicijavusios bendrovės BTA direktoriaus Tadeušo Podvorskio teigimu, visai Lietuvai labai svarbu, kaip gyvena ir gyvens atokesni šalies regionai, o ypač jų ateitis – vietos mokiniai.
Iniciatyvos „Jungiam Lietuvą” metu 25 mokinių klasės dalyvaus edukacinėse ekskursijose Valdovų rūmuose, penkiose mokyklose diskusijas surengs Andrius Tapinas, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Benediktas Vanagas, o filmukus atsiuntę mokiniai galės laimėti skrydį BTA oro balionu, kitų vertingų prizų.

Raimondos Mailaitės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas