Visuomenės nuomonė apie „geimerius“

„Geimeris“ – žmogus žaidžiantis ir išmanantis kompiuterinius žaidimus. Šiuolaikiniame pasaulyje dažnai sutiksime žmones kurie domisi kompiuteriniais žaidimais, nuo pačių mažiausių iki senyvo amžiaus. Yra didelė žaidimų įvairovė ir platus jų pasirinkimas.

Visuomenė labai skirtingai vertina žmones žaidžiančius kompiuterinius žaidimus. Jaunimas žiūri į tai teigiamai ir patys tuo užsiima, o vyresni tai kritikuoja, esą tai laiko švaistymas, tačiau kartais nesupranta jog ir patys gali būti pasinėrę į žaidimus išmaniuosiuose telefonuose ar socialinėje erdvėje.

Pasak dviejų mokinių Aušrinės ir Deimantės iš Saldutiškio pagrindinės mokyklos, kompiuteriniai žaidimai ne visada yra laiko švaistymas, o dažnai praverčianti pramoga, tobulinanti įvairius „geimerių“ įgūdžius. Mokinės Erika ir Ingrida iš Utenos Dauniškio gimnazijos pritaria saldutiškiečių nuomonei, kad kompiuteriniai žaidimai atneša naudą ir teigia, jog iš kompiuterinių žaidimų galima užsidirbti.
Pasidomėjusios merginos sužinojo, kad kompiuterinių žaidimų industrijoje dirba daug jaunų žmonių, kurie kuria žaidimus ir iš to uždirba pragyvenimui. Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro fotografijos būrelio mokinės Gabija ir Paulina dažnai mato savo bendraamžius žaidžiant kompiuterinius žaidimus ir pačios teigia: „Kai neturime ką veikti kompiuteriniai žaidimai yra puikus laiko praleidimas.“ Utenos Atviro jaunimo centro darbuotojas Tadas mano, kad žaidžiant kompiuterinius žaidimus galima įgauti tiek naudos, tiek žalos. Galima įgauti gerų bei naudingų įgūdžių, kaip orientavimasis, strategijų kūrimas, komandinis darbas, veiklų planavimas bei galima praktikuotis kitų kalbų. „Gyvenime tai tampa naudinga, kai šiuos įgūdžius išmoksti pritaikyti realiame, ne virtualiame pasaulyje“, – mano Tadas. Tačiau, anot jo, tai kelia ir žalą fizinei bei psichinei žmogaus būsenai, žmogus mažiau juda, mažiau būna gryname ore, o tai gali pakenkti tiek žmogaus empatijai, tiek socialiniams įgūdžiams.

Utenos Dauniškio gimnazijos, Saldutiškio pagrindinės mokyklos ir Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro mokiniai

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas