Uteniškis Astijus tapo laureatu

Utenos Krašuonos progimnazijos aštuntokas Astijus Puodžiukas iš Nacionalinio piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi“, skirto laisvės gynėjų dienai, sugrįžo su laureato diplomu. Talentingas vaikinas konkursui pateikė originalų tapybos darbą „Aš esu Vanagas. Istorijos nesuklastosi“, kuris pateko į penketuką geriausiųjų (10–14 amžiaus grupėje).

Sausio 11 dieną LR Seimo konferencijų salėje konkurso laureatą Astijų pasveikino Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė ir Vilniaus dailės akademijos Piešimo katedros profesorius Jonas Kazlauskas. Garbingą apdovanojimą – laureato diplomą ir LR Seimo pirmininko pavaduotojos Irenos Degutienės padėką, jos ir konkurso organizatorių įsteigtus prizus bei atminimo dovanas – iškilmingoje ceremonijoje LR Seime atsiėmė ne tik Astijus, bet ir jaunąjį dailininką rengusi dailės mokytoja ekspertė, jo mama Dalia Puodžiukienė. Dar dviejų krašuoniškių aštuntokų Deimantės Grašytės ir Pijaus Aksiutovo sukurti darbai pateko į Nacionalinio mokinių piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi” darbų parodą, kuri šiuo metu eksponuojama Seimo galerijoje. Ši paroda – galimybė susipažinti su tuo, kaip jauni žmonės suvokia laisvę, kokią vietą jų gyvenimuose užima Lietuvos laisvės kovų istorijos pažinimas, kokius ženklus, simbolius mokiniai sieja su laisva valstybe.

Astijus Puodžiukas yra daugkartinis įvairių konkursų laureatas ir prizininkas. Praėjusiais mokslo metais talentingas uteniškis tapo 46–ojo tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurso nacionalinio etapo nugalėtoju. Respublikiniame piešinių konkurse, skirtame Reformacijos metams, tapo laureatu. Tarptautinio Barbaros Petchenik vaikų žemėlapių konkurso „Mano vieta šiandienos pasaulyje“ nacionaliniam ture tapo prizininku, o 11–ajame pilietinės dainos ir eilėraščių konkurse „Volunge šauk ąžuole“ tapo konkurso laureatu už eilėraštį „Tremtinių malda“.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas