„Vandens karalystės“ laureatai – vyturiukai

Utenos Vyturių progimnazijos mokiniai tapo IX kasmetinės fotografijų ir dailės darbų parodos „Vandens karalystėje“ laureatais.

Vanduo mus supa nuo pat gimimo. Tai neatsiejama gyvybės dalis. Šių metų išskirtinis bruožas – kritulių kiekis – padiktavo temą kasmet Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos organizuojamam fotografijų ir dailės darbų konkursui.

Lapkričio 22 dieną direkcijoje atidaryta IX fotografijų ir dailės darbų paroda „Vandens karalystėje”. Šiais metais parodoje dalyvavo rekordinis mokinių skaičius. Netoli 140 mokinių iš Antazavės, Dusetų, Juodupės, Jūžintų, Kamajų, Rokiškio, Salako, Utenos ir Zarasų mokyklų konkursui pateikė fotografijos ir dailės darbus. Šiame konkurse dalyvavo ir Vyturių progimnazijos mokiniai: Adrija Dijokaitė, Dovydas Juodzevičius, Ema Vaitkevičiūtė, Emilija Skrebelytė, Evelina Lumbytė, Gabija Šlepetytė, Kajus Kavolėlis, Kamilė Vagnoriūtė, Karolina Daubaraitė, Liucija Grušeckaitė, Liudas Remeika, Nedas Dijokas, Rokas Širvys, Simona Vilimaitė, Tadas Rimša ir Viltė Tumėnaitė.

Viltės fotografiją šia tema konkursui siuntė ir biologijos mokytoja Valda Bikutė. Visiems fotografijų ir dailės darbų konkurso dalyviams buvo įteikti padėkos raštai bei parodos katalogai, paskelbti ir parodos laureatai.

Fotografijos darbų kategorijoje išskirti šeši įdomiausių darbų autoriai, iš kurių du darbai Utenos Vyturių progimnazijos mokinių – penktokės Evelinos Lumbytės ir aštuntoko Roko Širvio. Dailės mokytoja Edita Ramelienė džiaugėsi mokinių pasiekimais ir kalbėjo, kad tai geriausias paskatinimas tolimesniems kūrybiniams ieškojimams. Tuo renginys nesibaigė: po padėkų ir diplomų įteikimo dalyvių laukė vaišės, jie aptarinėjo savo ir kitų mokinių darbus, lankėsi Sartų regioninio parko lankytojų centro ekspozicijoje, Dusetų meno galerijoje bei meno mokykloje, kur ne tik apžiūrėjo autorių darbus, bet ir gyvai bendravo su dailininku Alvydu Stausku.

Utenos Vyturių progimnazijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas