Kalbų diena nebuvo pamiršta ir Utenoje

Rugsėjo 26 dieną – Europos kalbų dieną – mini ne tik Europos šalys, bet ir Lietuva. Tuo siekiama paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, atverti skirtingų šalių kalbų lobyną ir praturtinti žmogaus gyvenimą. Uteniškiai pedagogai, norėdami pabrėžti kalbų svarbą, ketvirtadienį sukvietė mokinius ne tik paminėti šią datą, bet ir laužyti liežuvį dainuojant latviškas daineles ar tarpusavyje bendraujant angliškai.

 

Utenos meno mokyklos Dailės skyriuje susirinko šešių Utenos rajono ugdymo įstaigų mokiniai kartu su savo mokytojais. Kiekvienos mokyklos atstovai susėdo prie atskirų staliukų: jie gavo specialiai paruoštas viktorinos užduotis, atsakinėjo į klausimus ir už smagiai praleistą laiką pelnė vertingų prizų.
Kaip sakė Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos mokytoja Džiuginta Kažukauskaitė, kartu su šios mokyklos mokiniais nusprendė šiais metais neįprastai paminėti šią datą ir į svečius pasikviesti draugus iš Saldutiškio ir Daugailių mokyklų, Krašuonos, Vyturių, Aukštakalnio bei Rapolo Šaltenio progimnazijų. Į renginį atvykusi Utenos kolegijos dėstytoja Rasa Jodienė pristatė ir aštuonis studentus, kurie vaikus mokė latviškos abėcėlės ir dainelių.
„Mūsų šiandienio renginio tikslas – visus suburti kartu, susipažinti su užsieniečiais latviais, šiek tiek išmokti jų kalbą, sužinoti kažką nauja apie kaimynų latvių kultūrą ir, žinoma, pabūti visiems skartu”, – kalbėjo D. Kažukauskaitė.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas