„Saulės“ gimnazija tapo dar saugesnė

Šiais laikais visuomenės reikalavimai saugumui mokyklose yra labai dideli. Tėvai tikisi, kad jų vaikas mokykloje ne tik įgis žinių, bet bus ir saugus, nepastumtas, neužgautas, neapvogtas. Pamokų ir pertraukų metu mokytojai, budintysis, valytojos prižiūri tvarką gimnazijoje. Tuo tarpu tai, kas vyksta lauke, ne visada yra pastebima, o įvykus kažkokiam įvykiui sunkiai išaiškinama. Tokiu būdu, siekiant užkirsti kelią bet kokiems incidentams, „Saulės” gimnazijos teritorijoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Galiojantys teisės aktai konkrečiai reglamentuoja mokyklos ir jos vadovo prievolę rūpintis vaikų saugumu mokykloje. Tiek švietimo įstaigos vadovas, tiek pati mokykla privalo užtikrinti sveiką, saugią, užkertančią kelią bet kokioms smurto, prievartos apraiškoms ir žalingiems įpročiams aplinką. Gimnazijos teritorijoje įrengta vaizdo stebėjimo sistema. Vaizdo kameromis puikiai matoma visa gimnazijos teritorijos aplinka. Tai sudrausmina gimnazijos lankytojus, mokinius, praeivius ar eismo dalyvius. Vaizdo stebėjimo kameros padės išsiaiškinti aplinkybes įvykus konkrečiam įvykiui.
Galime pasidžiaugti, kad vaizdo kameras ir visą jas aptarnaujančią įrangą gimnazijai padovanojo buvęs mūsų mokinys, 1973 metų abiturientas, Valdas Trinkūnas. Tai ne pirma jo dovana savo mokyklai. Atsidėkodama už dovaną gimnazijos direktorė įteikė mecenatui simbolinį segtuvą, kuris primins jam apie tuometėje 1-oje vidurinėje praleistus metus.
Kada vaikai jaučiasi geriausiai? Atsakymas tik vienas: tada, kada jaučiasi saugūs. „Saulės” gimnazija – pirmoji mokykla Utenos rajone, turinti vaizdo kamerų stebėjimo sistemą – tapo dar saugesnė.

„Saulės gimnazijos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas