Eglė Jakštytė kviečia iš naujo atrasti laimingiausią Lietuvos miestą Uteną: čia grįžti visada gera

Jau šį ketvirtadienį LRT televizija savo žiūrovus kvies iš naujo pažinti Uteną – miestą, kurio gyventojai pasirodė besantys laimingiausi visoje Lietuvoje, remiantis prieš kelis metus laimę matavusio „Laimės barometro” duomenimis. Dokumentinis filmas „Mano miestas” Uteną pristato kaip išskirtinai bendruomenišką ir socialiai atsakingą.

„Gera sugrįžti į tą kraštą, kuriame praleidai tiek daug laiko – stebėti, kaip jis keičiasi, kaip jis gražėja”, – kalbėjo atlikėja Eglė Jakštytė, kuri su Utena taip pat sieja didelę gyvenimo dalį. Nors gimė netoliese esančiuose Radeikiuose, dainininkė save sieja su Uteną. „Mama sakydavo – „važiuoju į miestą”, arba „važiuoju į Uteną”, ir man žodis „miestas” būdavo tiesiog kažkas neapibrėžti, bet kai tik ji pasakydavo – „į Uteną” – oi, kaip aš ten norėdavau”, – nusijuokė atlikėja.
755-erių metų sukaktį skaičiuojantis miestas yra vienintelis visoje Lietuvoje, neturintis vaikų globos namų – visi vaikai gyvena uteniškių šeimose. Filmas kvies susipažinti su gausia Keraminų šeimyna, kurioje iš 27-ių augančių vaikų net 23 yra globotiniai. „Dar net kai nebuvome susituokę, aš žinojau – tikrai turėsiu daug vaikų”, – šypsosi Jūratė Keraminienė.
„Mes negalvojom, kad globosime tiek daug vaikų – tiesiog taip išėjo, taip gyvenimas sudėliojo. Tai vienam reikia padėti, tai dviem vaikams reikia padėti, tai trims vaikams blogai… Ne iškart vaikų pulkas atsirado. Viskas vyko palaipsniui, kiekvienas vaikas – vis netikėtai”, – apie neįtikėtinai išaugusią šeimą kalbėjo J. Keraminienė.
Utenoje ypatingas dėmesys rodomas ir kitoms socialiai jautrioms žmonių grupėms. Mieste veikia labdaros valgykla, jau 11 metų skaičiuoja ir socialinės globos namai, veikia privatūs senelių namai ir reabilitacijos centru tapę nakvynės namai, veikia aktyvi senjorų draugija „Atgaiva”. Be to, Utenos gyvūnų mylėtojų draugijos įkurti gyvūnų globos namai pasirūpina ir tuo, kad gatvėse nebūtų nei vieno beglobio gyvūno.
Ypatingus sentimentus gimtajai Utenai jaučia ir krepšininkas Jonas Valančiūnas. „Aš čia buvau laimingas, čia tikrai patyriau laimingą vaikystę. Man tai yra laimės miestas, nes aš čia užaugau. Į Uteną grįždavau net tada, kai mokiausi Vilniuje”, – prisiminimais dalijosi krepšininkas. Utena – ne vieną žmogiškąjį ir gamtos perlą saugantis miestas, kuris LRT televizijos žiūrovams iš naujo prisistatys dokumentiniame filme „Mano miestas – Utena” jau šį ketvirtadienį, 22:00.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas