Greičio kontrolės metu avaringumas keliuose sumažėjo dešimtadaliu

Lietuvos kelių policijos tarnyba informavo, kad nuo praėjusios savaitės vidurio šalies keliuose vykdoma sustiprinta transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė, kurios metu visais būdais buvo fiksuojamas net menkiausias greičio viršijimas. Greičio matavimo prietaisai fiksavo visas transporto priemones, netaikant jokios tolerancijos.

Per pirmąją akcijos vykdymo savaitę šalies keliuose vien tik stacionariais greičio matuokliais buvo užfiksuota apie 10,5 tūkst. leistino greičio viršijimo atvejų. Vidutiniškai, kasdien kiekvienas matavimo prietaisas užfiksuodavo ne mažiau 10 leistino greičio viršijimo atvejų, o prietaisai, kuriems buvo taikoma „nulinė tolerancija”, kasdien užfiksuodavo apie 200 leistino greičio viršijimo atvejų. Šiemet rugsėjį vykstančios akcijos metu policijos pareigūnai didesnį dėmesį teikė prevenciniam darbui, neviešų kontrolės priemonių organizavimui.

Leistino greičio kontrolės akcijos metu šalies keliuose avaringumas sumažėjo apie 10 proc., palyginti su tuo pačiu 2015 m. periodu. Per savaitę šalies keliuose įvyko 12 proc. mažiau eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti žmonės, taip pat įvyko 10 proc. mažiau techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti, neblaivūs vairuotojai sukėlė ketvirtadaliu mažiau eismo įvykių. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iki šių metų rugsėjo 8 d., palyginti su 2015 m., šalies keliuose žuvo 17,61 proc. mažiau žmonių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad tokios prevencinės ir kontrolės priemonės šalies keliuose bus vykdomos ir ateityje, siekiant, kad vairuotojai laikytųsi nustatyto leistino važiavimo greičio, o visi eismo dalyviai laikytųsi nustatytų Kelių eismo taisyklių ir jų nepažeistų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas