Į „Kamštelių vajų“ įsisuko ir Utena

VĮ „Draugiški šeimai” organizuojamas ekologijos konkursas „Kamštelių vajus” artėja prie finišo tiesiosios – per artimiausias savaites dvylikoje Lietuvos miestų bus pasverti ir priduoti perdirbti visi šiemet surinkti kamšteliai. Šių metų konkursui prisiregistravo pustrečio šimto komandų iš įvairių Lietuvos miestų, tarp kurių – ir Utena. Konkurso organizatoriai skaičiuoja, kad kamštelius visoje Lietuvoje renka apie 300 tūkstančių žmonių.

„Planuojam, kad toks gausus dalyvių būrys šiemet surinks apie dvylika tonų kamštelių. Pernai konkurso dalyviai surinko 7909 kilogramus, o pirmaisiais konkurso metais nesurinkom nei tonos. Šiemet prieš atiduodami kamštelius perdirbimui šiek tiek pažaisim su jais – Alytuje ir Vilniuje bus įrengti pramogų baseinai, kuriuose vaikai galės „maudytis” ir taškytis kamšteliuose – pasakoja konkurso sumanytoja ir organizatorė Birutė Jakučionytė.
Spalio 6 dieną kamšteliai bus surenkami ir Utenoje – savo surinktus kamštelius pristatys Utenos Vyturių progimnazija, Utenos vaikų lopšelis – darželis „Želmenėlis”, „Saulutė”, mokykla–vaikų darželis „Eglutė”, Aukštakalnio progimnazija, „Žiburio” pradinė mokykla, Krašuonos progimnazija.
Konkurso „Kamštelių vajus’2015″ ambasadorė Utenoje Marytė Zabulienė pasakojo, kad uteniškiai labai aktyviai dalyvavo konkurse nuo pat pirmųjų metų. „Utenos Krašuonos progimnazija, kurioje dirbu, 2012 metais surinko 101, 5 kilogramus ir konkurse užėmė II vietą. 2013 metais surinkom net 523.550 kilogramus ir užėmėm I vietą, o pernai vėl likom antri, surinkę 389,9 kilogramus kamštelių. Šiemet mūsų įstaigos vaikai taip pat labai aktyviai rinko kamštelius, tačiau mes nesistengiame užimti pirmosios vietos – pergalės skonį leidžiame pajusti ir kitiems”, – teigė M. Zabulienė.
Utenos Krašuonos progimnazija yra apdovanota vertingais prizais: trimis tūkstančiais litų suoliukams mokyklos koridoriuose įsigyti, knygų mokyklos bibliotekai už du tūkstančius litų, kelione į Briuselį ir daug smulkių prizų.
Utenoje plastikiniai butelių kamšteliai ir iš jų sukurti meniniai darbai, bus renkami spalio 6 dieną 10 – 16 val. Utenos kultūros centro kieme.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas