MAXIMA stipendijomis apdovanoti gabūs šalies mokiniai

Vilniaus universiteto (VU) Botanikos sode vykusio renginio metu apdovanoti gabūs ir talentingi šalies mokiniai – nacionalinės mokinių skatinimo programos „Lietuvos Maximalistai“ stipendininkai. Net 48-iems jų šiemet įteiktos stipendijos, kurias mokiniai gaus kiekvieną mėnesį visus šiuos mokslo metus.

 

Pažangiausi ir gabiausi Lietuvos 5–11 klasių mokiniai už individualius ar komandinius pasiekimus varžėsi aštuoniose srityse: mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologiškumo, inovacijų bei nuolatinio pažangumo. Programos nugalėtojai kiekvienoje iš šių sričių gaus skatinamąsias, 75 eurų vertės, arba pagrindines, 150 eurų vertės stipendijas, kurias įsipareigoja mokėti programos iniciatorė – „Maxima LT”.
Šiais metais „Lietuvos Maximalistai” apdovanoti itin originaliai: ekskursijos ant ratų po Vilniaus senamiestį metu mokiniai aplankė įsimintinas sostinės vietas, kiekvienoje stotelėje jiems buvo primenama apie iškiliausius Lietuvos istorijos įvykius. Jaunieji maksimalistai turėjo galimybę pabendrauti ir artimiau susipažinti su Lietuvos verslo ir kultūros veikėjais, kurie stipendijų šventės įteikimo metu dalijosi savo patirtimi ir gyvenimiškomis įžvalgomis.
Viena iš specialiai „Lietuvos Maximalistams” surengtos ekskursijos stotelių buvo ir televizijos bokštas, kuriame gabūs mokiniai kartu su žinomu virtuvės šefu, „Virtuvės mitų griovėjų” įkūrėju Alfu Ivanausku gamino molekulinės virtuvės desertą. Renginį vedė ir pokalbius moderavo žinomas laidų vedėjas Ignas Krupavičius, o apdovanojimų ceremonijoje stipendininkus sveikino baidarių sporto tarptautinių čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas.
Pažangiausių ir gabiausių Lietuvos 5-11 klasių mokinių paraiškas dėl „Lietuvos Maximalisto” stipendijos šiemet, kaip ir pernai, vertino kompetentinga komisija.
Šiais metais į pažangių vaikų, gausiančių stipendijas, sąrašą Utenos rajono mokiniai nepateko.

Renata SAULYTĖ, „Maxima LT” komunikacijos vadovė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas