Utenos kraštotyros muziejuje – keliaujančios analoginės fotografijos dirbtuvės

Vilniaus dailiųjų amatų asociacija 2014-aisiais metais įgyvendina edukacinį projektą įvairaus amžiaus vaikams ir jaunimui „Keliaujančios analoginės fotografijos dirbtuvės „. Šios idėjos tikslas – skatinti iš naujo atrasti, pažinti ir išsaugoti analoginės fotografijos paveldą Lietuvoje. Taip pat priminti senąją šeimos portretų fotografavimosi tradiciją, kai fotografavimui buvo ruošiamasi ir kiekvienas foto seansas buvo mažas šeimos ritualas, o fotografinis antspaudas buvo itin saugomas ir branginamas.

Utenos kraštotyros muziejaus bendruomenė šia proga suorganizavo muziejaus archyvuose saugomų istorinių fotografijos lobynų ekspoziciją. Direktorė Lilija Jovarienė pasveikino uteniškius, atvykusius į improvizuotas analoginės fotografijos dirbtuves, muziejininkė Rolanda Gudynienė išsamiai pristatė mokymų dalyviams Lietuvos fotografijos raidą ir supažindino su Utenos fotografijos pradininkais. Fotografiniuose užsiėmimuose, kuriuos vedė Gintas Kavoliūnas ir Audrius Penkauskas, mokiniai ir vietos bendruomenės gyventojai buvo supažindinami su fotoaparato veikimo principu, fotografijos istorija. Kiekvienas turėjo galimybę įsiamžinti senąja fotografine technologija, projekto organizatoriai dalyvius paskatino pasidomėti savo šeimos biografija, išanalizuoti senuosius šeimos albumus, palyginti dabartinę ir senąją fotografijos meno vartojimo kultūrą.
Projektą „Keliaujančios analoginės fotografijos dirbtuvės” dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba prie LR Kultūros ministerijos bei projekto partneris VŠĮ „Atvirosios Fotografijos Dirbtuvės”.

Violetos DEVELIENĖS inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas