Utenos miesto autobusuose – antikorupcinės žinutės

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. Panevėžio ir Utenos miestų maršrutiniuose autobusuose pradėta vežioti ligonių kasų informacija, skatinanti gyventojų sąmoningumą: įvairiais maršrutais važinėjantys 8 Panevėžio ir 5 Utenos autobusų parko autobusai vežioja keleiviams laikytis skirtas rankenas, virš kurių – raginimas atsidėkoti medikams šypsena ir paaiškinimas: „Jei esate apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu, už Jūsų gydymą moka ligonių kasos”.

Šią socialinę kampaniją savo aptarnaujamos veiklos zonos apskričių centruose vykdo Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK). Skrajutės rankenų laikikliuose bus vežiojamos iki 2014 m. spalio 31 d.
Informacijos, raginančios už suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas atsidėkoti šypsena, platinimas – praėjusiais metais Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos vykdytos visuomenės informavimo kampanijos „Žinoti sveika” tęsinys. Tai nepakantumo korupcijai sveikatos priežiūros srityje ugdymas ir priminimas gyventojams, kad privalomasis sveikatos draudimas garantuoja reikiamų sveikatos priežiūros paslaugų apmokėjimą iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto, todėl papildomai mokėti ar kitu būdu atsiskaityti su medikais už paslaugas nereikia.

Panevėžio teritorinės ligonių kasos inf.

http://www.onprint.lt/

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas