Geriausių ugniagesių gretose – du uteniškiai

Rugsėjo 2 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Ugniagesių gelbėtojų mokykloje jau penktus metus iš eilės buvo surengtas Geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkursas. Jame savo žinias ir gebėjimus demonstravo geriausi šalies budinčių pamainų ir Bendrojo pagalbos centro pareigūnai: ugniagesiai gelbėtojai, skyrininkai, pamainos vadai, vairuotojai, Bendrojo pagalbos centro skambučių administratoriai ir pajėgų valdytojai, nugalėję pirmajame ir antrajame šio konkurso etapuose rajonuose ir apskrityse. Tarp nugalėtojų – ir uteniškiai: Dainius Sinica ir Nerijus Graužinis.

Apdovanojimų ceremonijoje nugalėtojus sveikino departamento direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Valdas Krulikauskas ir Bendrojo pagalbos centro viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Jūris Targonskas. V. Kurkulis padėkojo ugniagesiams ir Bendrojo pagalbos centro darbuotojams, kurie nebijojo sudalyvauti šiame konkurse. „Jūs visi esate geriausi,” – sakė jis.
Geriausias ugniagesys – mažeikiškis
Po atkaklios kovos paaiškėjo, kad geriausias ugniagesys gelbėtojas dirba Mažeikių objektinėje priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje. Tai 24-erių metų Giedrius Mickus. Šiame konkurse jis dalyvavo antrąjį kartą. Pernai jis užėmė trečiąją vietą. Pasak ugniagesio, pergalę šiame konkurse lėmė ir sėkmė. „Maža klaidelė gali daug kainuoti. Šiandien sėkmės buvo daugiau negu pernai”, – teigė jis.
Antrąją vietą konkurse užėmė Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas Darius Valančius, trečiąją – Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesys gelbėtojas Ramūnas Čerkauskas.
Skyrininkų kategorijoje pirmąją vietą iškovojo Povilas Mėlinis iš Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, antrąją – Arūnas Černiauskas iš Visagino priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, trečiąją – Dainius Sinica iš Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos.
Geriausias pamainos vadas – iš Šiaulių
Geriausiu šalies pamainos vadu pripažintas Andrius Ašmontas iš Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Jis taip pat šiame konkurse dalyvavo antrąjį kartą. Pernai jame užėmė ketvirtąją vietą. Valdyboje dirba septyneri metai. Jau ketveri metai yra ir naras gelbėtojas, tad neretai jam tenka ieškoti skenduolių. A. Ašmontas džiaugiasi, kad šiuo metu tokių darbų gerokai sumažėjo. „Matyt, žmonės tampa sąmoningesni ir atsargesni,” – sakė jis.
Antrąją vietą užėmė Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pamainos vadas Andrius Liegus, trečiąją – Giedrius Naujalis iš Mažeikių objektinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos.
Geriausias vairuotojas – klaipėdiškis
Vairuotojų, vairuojančių gaisrinius automobilius, kategorijoje, kaip ir pernai, nugalėjo Darius Kontrimas iš Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Antroji vieta atiteko Nerijui Graužiniui iš Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, trečioji – Dainiui Valeikai iš Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Visi pirmųjų vietų laimėtojai buvo apdovanoti televizoriais.
Konkurso metu buvo vertinamos pamainos vadų, skyrininkų, ugniagesių gelbėtojų ir vairuotojų teorinės žinios, jie stengėsi kuo greičiau apsirengti apsauginius ugniagesio gelbėtojo drabužius, gesinti gaisrą, nugabenti tariamą nukentėjusįjį pirmosios pagalbos darbuotojams. Vairuotojams bus surengtas ir vairavimo meistriškumo patikrinimas. Susumavus visus rezultatus geriausia komanda buvo pripažinta Jungtinė objektinių padalinių komanda. Jai atiteko 5 tūkst. Lt nugalėtojų čekis. Antrąją vietą iškovojo Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda. Jai atiteko 3 tūkst. Lt čekis. Trečiąją vietą užėmė Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda. Ji apdovanota 2 tūkst. Lt čekiu.
Išrinkti ir geriausi BPC darbuotojai
Bendrojo pagalbos centro skambučių administratorių kategorijoje geriausia pripažinta Jurgita Jonaitytė iš BPC Klaipėdos skyriaus, antroji vieta taip pat atiteko klaipėdiškei Rimai Gabšienei, trečioji – Aistei Zitikienei iš BPC Vilniaus skyriaus.
Bendrojo pagalbos centro pajėgų valdytojų kategorijoje pirmoji vieta skirta Svetlanai Karniliuk iš BPC Klaipėdos skyriaus, antroji – Deimantei Urbutei iš BPC Alytaus skyriaus, trečioji – Boženai Mateikienei iš BPC Vilniaus skyriaus.
Bendrojo pagalbos centro skambučių administratoriai ir pajėgų valdytojai konkurse atliko objekto, tarnybos ir asmens paiešką internete, imituojant konkrečią situaciją, privalėjo surinkti būtiną informaciją, tinkamai įvertinti situaciją, nustatyti teiktinos pagalbos poreikį ir teikti nukentėjusiam asmeniui pasiūlymus, patarimus bei rekomendacijas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas