Užfiksuotas naujas Lietuvos rekordas – didžiausia skulptūra ant vandens

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Palūšėje šurmulio netrūko – miškais žygiavo šimtai žygeivių, o Lūšių ežere varžėsi regatos dalyviai. Žiūrovai su nekantrumu laukė tradicinės Linksmosios regatos, kurios dalyviai kasmet stebina savo išmone ir išradingumu. Vienas šių metų linksmosios regatos dalyvis parengė ir netikėtą staigmeną. Jo sukurta plaukimo priemonė tapo VšĮ „Agentūros Factum“ užfiksuoto Lietuvos rekordo savininke – didžiausia skulptūra ant vandens.

Dirbtuvių „Krapštukas“ įkūrėjas Paulius Čiūdaras įamžino unikalią, bet, deja, jau tik prisiminimu tapusią Meironų kaimo karvių per ežerą plukdymo tradiciją. Jo sukurta daugiau kaip dviejų metrų aukščio karvutė „Meirona“, šiuolaikiškai pasipuošusi džinsais.

Organizatorių teigimu, norintys pamatyti šią karvutę kviečiami rugpjūčio 8 dieną į Palūšę, kur ir vėl netrūks daug smagaus veiksmo ant vandens.

Šeštadienį 12 val. vyks pakvaišusios savadarbių ir modernizuotų plaukimo objektų varžybos „Parodyk ką plauki! Palūšė2020“, o 15 val. Drakonų valčių varžybos.

Tos dienos kulminacija – Vido Bareikio koncertas ant vandens Palūšės valtinėje bare.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas