Uteniškės piešinys papuoš autobusų stotelės paviljoną

Paaiškėjo Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) inicijuoto piešinių konkurso „Saugus eismas kelyje 2020“ nugalėtojai. Tarp jų – ir uteniškė.

Laimėtojais tapo septintokė Austėja iš Šalčininkų rajono Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazijos, Kauno rajono Samylų seniūnė Jolita, trečios klasės mokinė Sofija iš Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos, septintokas Tadas iš Tauragės savivaldybės Mažonų vaikų dienos centro „Po stogu“, aštuntokė Darija iš Rietavo socialinių paslaugų centro vaikų užimtumo grupės „Būk mano draugas“ ir Utenos meno mokyklos auklėtinė Adelė Neliupšytė (mokytojas Giedrius Mazūras).
„Utenos dienos“ kalbinta Eglė Neliupšė, kurios dukrai Adelei netrukus sukaks 12 metų, sakė, kad mergaitė labai myli įvairius vabaliukus, mėgsta juos apžiūrinėti, jai itin artima gamta. „Dukra nuo mažens žavisi sraigėmis, parsinešdavo jų į namus, augindavo, paskui, išrinkusi geriausią vietą, paleisdavo. Todėl ir jos piešinyje pavaizduota būtent sraigė. Gavusi užduotį Adelė visą laiką stengiasi ją atlikti per savo matymo prizmę, – pasakojo moteris. – Sraigė simbolizuoja lėtumą, todėl turėtų paskatinti vairuotojus nelėkti.“ Anot E. Neliupšės, kiek jai žinoma, Utenos meno mokykloje besimokančios dukros piešinys veikiausiai papuoš Leliūnų miestelyje esančios autobusų stotelės paviljoną.
„Visi vaikų laimėjimai tėvams suteikia džiaugsmo. Aišku, džiaugiasi ir pati Adelė. Ji nelabai tikėjosi tapti viena iš šio konkurso nugalėtojų, gavusi užduotį, labai impulsyviai ją atliko, piešinys buvo baigtas maždaug po valandos“, – sakė E. Neliupšė.
Lietuva buvo suskirstyta į tris teritorijas ir kiekvienoje teritorijoje laimėtojais išrinkta po du labiausiai temą atspindinčius piešinius, kurie iki šių metų spalio mėnesio bus perpiešti ant autobusų stotelių paviljonų. Konkretūs paviljonai bus išrinkti pagal laimėjusių dalyvių gyvenamąjį rajoną, vietovę.
Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijus Andrejevo, smagu, kad gana didelė visuomenės dalis aktyviai ir kūrybingai atsiliepė į kvietimą dalyvauti konkurse, skatinančiame saugesnį eismą šalies keliuose. Šiais metais konkurse aktyviai dalyvavo ne tik mokiniai, kurie tradiciškai visada yra aktyvūs, sulaukta ir suaugusiųjų pieštų darbų. Tai tik dar kartą įrodo, kad mums visiems svarbu gyventi saugioje ir gražioje aplinkoje.
Anot V. Andrejevo, dar šių metų balandžio mėnesį siųstas palinkėjimas aktyviai ir išmoningai dalyvauti šiose kūrybinėse varžytuvėse išsipildė su kaupu. Konkurse varžėsi 279 dalyviai iš visos Lietuvos.
Šiuo renginiu siekiama atkreipti eismo dalyvių dėmesį į saugaus eismo svarbą, skatinti visus eismo dalyvius keliuose elgtis atsakingai, rinktis saugų greitį, segėti saugos diržus, būti atidiems, dėvėti atšvaitus, vairuojant nenaudoti mobiliojo telefono, nevairuoti apsvaigus.
Konkursui pateiktus darbus vertino komisija, sudaryta iš šio konkurso organizatorių. Pagrindiniai konkursinių darbų vertinimo kriterijai – temos atitikimas, idėjos ir formos originalumas, meninis bei techninis sprendimas, darbų kokybė, praktinio panaudojimo galimybės, kūrybiškumas, pateiktos informacijos aktualumas.

Laikraščio „Utenos diena“ ir Kelių direkcijos inf., Kelių direkcijos iliustracija

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas