Erotinės prekės – pirmieji paminėjimai, senovės istorijos apie jas

Ar žinote, kad erotinės prekės žmonių gyvenime yra seniau nei ratas? Taip, gali būti sunku patikėti, tačiau tai tiesa. Jeigu labiau įsigilintume į žmonių pasąmonę bei prigimtinius instinktus, tai tikrai nekeltų nuostabos, mat poreikių tenkinimas žmogui yra vienas svarbiausių prioritetų. Tačiau į psichologiją mes nesibrausime. Šis tekstas skirtas tiems, kurie nori sužinoti daugiau apie erotines prekes ir pirmuosius jų paminėjimus dar žiloje senovėje.

Erotinės prekės – jų atsiradimas

Pasak naujausių archeologinių tyrimų, erotinės prekės (nors ir nėra žinoma apie tuometę prekybą, kurį įprasta dabar, pvz. https://www.fantazijos.lt/), atsirado maždaug 26 tūkst. metų prieš mūsų erą. Dabartinės Vokietijos teritorijoje rastas silikoninis apie 20cm ilgio vyro pasididžiavimą imituojantis objektas.
Kiti kasinėjimai įvairiose civilizacijų vietose parodė, kad maždaug prieš 15-20 tūkstančių metų, tai yra dar prieš Neolito erą, žmonės jau įtraukdavo tokius objektus į savo gyvenimą. Pasak išlikusių šaltinių ir piešinių, senovės žmonėms falo formos objektai simbolizavo:
• vaisingumą
• seksualinę sveikatą
Bei atbaidydavo piktas dvasias. Tik vėliau šie objektai tapo tuo, kas dabar yra žinoma kaip sekso prekės.

„Pasileidusi” Senovės Graikija

Senovės Graikijoje erotinės prekės tapo gana plačiai paplitusiu dalyku. Nors teigiama, kad graikai šias „žinias” ir technologijas pasisėmė iš Viduriniųjų Rytų bei Egipto civilizacijų, tačiau vietiniuose graikų turguose buvo galima įsigyti Olisbą. Metraščiai šį daiktą apibūdina kaip prekę, skirtą žmonoms, kurios nori kūniškų malonumų tada, kai jų vyrai yra išvykę.
Be abejonės, graikai naudojo ir gerokai daugiau priemonių. Viena iš jų – aliejai, kurie kūnui suteikdavo slidumo bei aromato. Tai yra moderniųjų lubrikantų pradininkai. Tuo metu buvo žmogaus kūno kultas, būti nuogam bei atsiduoti malonumams buvo daug priimtinesnis ir dažnesnis reiškinys. Juk ir tų laikų skulptūros ar meno kūriniai dažnai vaizduoja žmones nuogus, kas viduramžiais buvo nesuvokiama. Kalbant apie šį laikotarpį…

Nykūs viduramžiai

Viduramžiais seksas buvo griežtai bažnyčios kontroliuojama gyvenimo sfera. Mylėtis dėl malonumo nebuvo galima, todėl visos tokio pobūdžio prekės ar žaislai keliaudavo slaptai, jų gamyba bei kiekiai itin sumažėjo.
Nors sakyti, kad tokių pramogų tais laikais nebuvo, negalima, tačiau jas propaguojantys asmenys buvo vadinami satanistais, ištvirkėliais bei būdavo baudžiami įsigalėjusios katalikų bažnyčios. Europoje reikalai buvo niūrūs, tačiau toliau į Rytus, situacija gerėjo. Nors Arabijoje išplitęs islamas ir atėmė tokias laisves iš žmonių, tačiau Indijoje tokie dalykai kaip „Kamasutra” bei kitos meilės meno peripetijos tebebuvo svarbūs dalykai.

Renesanso atgimimas

Renesanso metu imta atsigręžti į Antikos vertybes. Tuo pačiu sugrįžo ir kūniškų malonumų samprata, pradėta gilintis į tai, kaip juos pasiekti. Kadangi technologijų nebuvo, viską skleidė pirkliai. Erotines prekes internetu įsigyti nebuvo įmanoma, tad žmonės keliaudavo į atokius turgelius arba kreipdavosi į meistrus, kad šie pagamintų.
Renesanso pasaulyje šios prekės suaugusiems buvo aukštuomenės prabanga. Pastarieji net mėgdavo girtis, tad savo dvare ar rūmuose skirdavo net atskirą kambarį sekso objektų šlovinimui. Jeigu tuomet ieškojai erotinės prekės pigiau, pirkdavai falo imitatorių iš odos. Jeigu auksinai kišenės nespausdavo, rinkdavaisi gaminį iš tauriųjų metalų – aukso, sidabro. Pastaruosius įpirkdavo tik labiausiai pasiturintys.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas