Ūgtelėję stelmužiukai rudenį bus perduoti visiems nominantams

Ūgtelėję mažieji ąžuoliukai stelmužiukai pernai jais apdovanotus Žemės ūkio ministerijos inicijuoto projekto „Tautos šimtamečiai ąžuolai“ nominantus pasieks jau šį rudenį.

Praėjusią vasarą Lietuvos mažosiose kultūros sostinėse įvyko mūsų valstybės šimtmečio minėjimui skirti renginiai, kurių metu buvo pagerbti labiausiai nusipelnę ir šimtametes tradicijas išlaikę bendruomenės nariai, asmenys, idėjos, iniciatyvos, akcijos, organizacijos ir kt.

Už nuopelnus jie buvo apdovanoti ypatingomis dovanomis – stelmužiukais, kurie yra tikri Stelmužės ąžuolo palikuonys. Mažieji stelmužiukai – tautos dvasinės stiprybės simboliai – užauginti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro Miškų instituto Miško augalų biotechnologijų laboratorijoje in vitro kultūroje.
Iki šiol maži ir trapūs stelmužiukai buvo puoselėjami instituto laboratorijoje, tvirtėjo ir laukė tos dienos, kai bus pasodinti ten, kur jiems bus lemta augti ir kito šimtmečio Lietuvos žmonėms byloti apie gražius šiandienos darbus.
Pasak instituto direktoriaus dr. Mariaus Aleinikovo, gerokai ūgtelėję ir sustiprėję ąžuoliukai jau spalio mėnesį bus atvežti nominantams.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas