Saugaus eismo dieną – policijos dovana gyventojams

Balandžio 6 dieną (šeštadienį) prie Utenos daugiafunkcio sporto centro vyko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) drauge su Utenos rajono savivaldybe bei kitais partneriais organizuotas prevencinis renginys „Mes už saugų eismą!“, kurio pagrindinis tikslas – nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio Utenos krašto keliuose.

Renginio, kuris organizuotas vykdant prevencinį projektą „Saugi Utena 2019″, data pasirinkta neatsitiktinai – balandžio 6-ą visoje Lietuvoje minima Saugaus eismo diena.
Utenos AVPK bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė susirinkusiesiems atskleidė ir kitus renginio tikslus: skatinti gyventojus laikytis saugaus eismo reikalavimų kelyje, saugoti save ir kitus, didinti gyventojų sąmoningumą, atsakingą požiūrį į saugų elgesį kelyje, lavinti pagarbą kitiems eismo dalyviams, gilinti ir įtvirtinti jų žinias apie saugų eismą, skatinti laikytis Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų bei jų nepažeidinėti.
Utenos AVPK pareigūnai visiems norintiems aprodė tarnybines transporto priemones, supažindino su kasdieniu savo darbu. Utenos kolegijos Medicinos fakulteto lektoriai Danguolė Šakalytė ir Paulius Šakalis drauge su šios aukštosios mokyklos studentais vykdė mokymus „Pirmoji medicinos pagalba eismo įvykio metu” – šventės dalyviai galėjo išbandyti jėgas atlikdami dirbtinį kvėpavimą.
Itin didelio uteniškių ir miesto svečių susidomėjimo sulaukė Utenos AVPK Visagino policijos komisariato kinologo Nikolajaus Andrejevo ir jo tarnybinio šuns Rokio kartu su kolegomis surengta parodomoji programa „Narkotinių ir psichotropinių medžiagų paieška, asmens sulaikymas”.
Po inscenizuoto kvaišalus savo automobilyje gabenusio vyro sulaikymo mažieji šventės dalyviai džiaugėsi galimybe paglostyti savo darbą nepriekaištingai atlikusį keturkojį pareigūną ir su juo nusifotografuoti. Utenos AVPK kinologas Žydrūnas Giedraitis atskleidė, kad realybėje viskas – kiek kitaip nei visuomenės pamėgtose parodomosiose kinologų ir jų amsinčių kolegų programose. „Tarnyboje šunys prieš žmogų panaudojami labai retai, aš asmeniškai nė karto nesu to daręs, – prisipažino patyręs kinologas. – Pamatę tarnybinį keturkojį įtariamieji paprastai net neketina priešintis ar sprukti, nes žino, kad pabėgti nuo jo neįmanoma.”
Ž. Giedraitis negailėjo pagyrų Rokiui, kuris mielai leidosi glostomas vaikų, mat dažnam tarnybiniam šuniui, anot pareigūno, sunku išlaikyti pusiausvyrą tarp buvimo geru ir blogu. „Šiems keturkojams dažniau tenka kąsti, nei būti glostomiems”, – sakė kinologas.
Elenos vairavimo mokyklos vadovė Elena Šapranauskienė ir instruktoriai rengė nemokamus praktinius mokymus būsimiems vairuotojams, klubo „Fire Wheel” baikeriai aprodė savo plieninius žirgus, o Utenos AVPK pareigūnai drauge su Lietuvos automobilių kelių direkcijos Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus švietimo konsultante Sandra Dindaite, policijos rėmėjais ir pareigūnų bičiuliu Amsiu rūpinosi, kad šventėje nenuobodžiautų patys mažiausi eismo dalyviai. Vaikai piešė, žaidė, gilino žinias apie saugų eismą dalyvaudami viktorinose, spręsdami kryžiažodžius, susipažino su KET reikalavimais ir turėjo galimybę išmėginti jėgas vairuodami dviratį kliūčių kupiname kelyje. Į namus mažieji uteniškiai grįžo ne tuščiomis: jiems buvo dalijami įvairūs prizai.
Įspūdingą pasirodymą uteniškiams ir miesto svečiams dovanojo komandos „Utena Stuntriders” nariai nutrūktgalviai motoakrobatai Šarūnas Kezys ir Deividas Veikšra, prie kurių šou pabaigoje prisijungė policijos pareigūnai su tarnybiniais motociklais. Savo veiklą renginio dalyviams pristatė motociklininkų sporto komanda-klubas „Enduro Utena”.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas