Dekoratyvinis tinkas

Dekoratyvinis tinkas buvo populiarus Italijoje Renesanso laikotarpiu, todėl jeigu juo padengsite savo namų sienas, įnešite į juos bent mažą dalelę to laikotarpio dvasios. Dekoratyvinis tinkas paprastą, nuobodžią sieną pavers tam tikru meno kūriniu, nes raštai kiekvieną kartą bus vis kitokie. Kiekviena siena bus originalus, vienetinis meno kūrinys.

Viena iš geriausių dekoratyvinio tinko savybių yra tai, kad, kaip ir standartiniai sienų dažai, jo galima rasti įvairių spalvų bei atspalvių, o pasirinkta spalva turės didžiulį poveikį kambario nuotaikai.
Pasirinkite iš šviesiai rudų ir aukso atspalvių, kad imituotumėte Toskanos vyno daryklos išvaizdą, arba marmuro atspalvius ir sidabrą, kad jūsų namų interjeras atrodytų aukštos klasės. Galite pasirinkti, kad dekoratyvinis tinkas papildytų jūsų namų interjero dizaino spalvas arba atitiktų išorinį kraštovaizdį. Yra tiek daug galimybių, kai kalbama apie dekoratyvinius tinkus. Geriausia rinktis pasitariant su profesionalais.
Tiesą sakant, dekoratyviniai tinkai tinka įvairioms jūsų namų ar biuro erdvėms. Dekoratyviniai tinkai yra labai universalūs, todėl juos galite praktiškai pritaikyti bet kuriai patalpai – nuo svetainės ar virtuvės iki miegamojo, vonios kambario ir net lauko terasos. Svarbiausia, kad jis būtų kokybiškai uždėtas.
Plačiai paplitęs dekoratyvinio tinko naudojimas vidaus apdailai pastaraisiais metais nėra atsitiktinis, nes dekoratyvinis tinkas turi nemažai privalumų.
     Patvarumas ir gebėjimas ilgą laiką neprarasti geros išvaizdos. Specialistai teigia, kad jeigu sienas padengsite dekoratyviniu tinku, apie jų perdažymą galėsite pamiršti mažiausiai dešimčiai metų. Net ir seniai tokiu būdu nudažytos sienos atrodo beveik taip pat, kaip ir naujai nudažytos: jų spalva neišblunka net nuo tiesioginių saulės spindulių.
     Dekoratyviniame tinke nėra nei vienos sintetinės medžiagos – šis mišinys yra visiškai natūralus. Visi jo komponentai yra visiškai saugūs žmonių sveikatai, todėl galima naudoti net vaikų darželiuose, mokyklose, ligoninėse ir pan.
     Spalvų įvairovė. Kaip jau anksčiau minėjome, dekoratyvinis tinkas prieinamas įvairių spalvų ir atspalvių. Be to, galima rinktis iš skirtingų raštų. Tad galimybės sukurti originalų interjerą yra didesnės nei dažant sienas paprastais dažais. Žinoma, reikia atsižvelgti į patalpą. Pavyzdžiui, miegamojo sienas geriau dažyti pastelinėmis, raminančiomis spalvomis. O svetainės sienos gali būti ryškesnės, žaismingesnės.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas