Utena turistams siūlo keliauti žydų pramintais takais

Viename svarbiausių metų renginių – šį savaitgalį Vilniuje vykstančioje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ – tarp daugybės dalyvių savo ekspoziciją pristato ir VšĮ Utenos turizmo informacijos centras (Utenos TIC), kuris kartu Zarasais, Anykščiais, Ignalina ir Molėtais lankytojus vilioja unikaliu „Ežerų krašto“ stendu.

Kaip laikraščiui „Utenos diena” sakė Utenos TIC direktorė Rasa Jasinevičienė, šiai parodai buvo ruoštasi iš anksto: išleistas naujas katalogas „Utenos gidas”, Utenos rajono turistinis žemėlapis, taip pat neseniai dienos šviesą išvydo ir žemėlapis – leidinys apie Utenos žydų paveldą. „Iki šiol apie žydus turėjome mažai informacijos, o interesantų sulaukdavome ypač daug. Dabar visą informaciją apie žydus surinkome ir sudėjome į vieną vietą, tad bus galima susižinoti apie tai, kur mūsų mieste buvo bankai, mokyklos ir kiti žinomi objektai. Reikia pripažinti, kad tokios informacijos labai trūko”, – parodos atidarymo dieną kalbėjo R. Jasinevičienė ir pridūrė, kad surinkti informaciją apie žydus ir jų gyvenimą Utenoje buvo išties nelengvas žygdarbis. Šis žemėlapis – leidinys, išleistas trimis kalbomis.
Maždaug 300 parodos dalyvių iš 19-os pasaulio šalių lankytojams pristato turizmą ir aktyvų poilsį tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, kviečia sužinoti, atrasti ir pajausti kelionių džiaugsmą bei papildyti patirčių ir potyrių kolekciją.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Rasos Jasinevičienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas