Besibaigianti vasara pažėrė įdomių gamtos staigmenų

Maždaug prieš mėnesį Joniškio miestelio (Molėtų r.) gyventojai pastebėjo į šio miestelio pakraštį atkeliavusį juodąjį gandrą. Jis buvo visiškai išsekęs, todėl sunkiai laikėsi ant ilgų kojų ir jau nebebijojo žmonių. Vienkiemio gyventojai kreipėsi į gyvūnų globėjus, kurie šį paukštį pagavo ir atvežė į Uteną. Ilgus metus sparnuočiais besirūpinanti Stasė Davniukienė nelaimės ištiktą (manoma, kad jauniklis iškrito iš lizdo) juodąjį gandrą kartu su kitais trimis panašaus likimo draugais įkurdino savo kieme. O Pačkėnuose pakvipo pavasariu. Čia gyvenančios Zinaidos Sirvydis sode obelis pasidabino baltais žiedais.

Vyžuonėlėse apsigyveno Juodis

Tokią Juodžiu vadinamo gandro atsiradimo istoriją papasakojo Vyžuonėlėse gyvenanti S. Davniukienė. Rūpestinga moteris juo rūpinasi lyg mažu vaiku: per beveik keturias savaites jos augintinis priaugo nemažai svorio, o savo neįprasta išvaizda ir elgesiu stebina į kiemą užsukančius žmones.
Moteris pasakojo, kad joniškiečiai iš pradžių nesuprato, kaip padėti pagalbos ieškančiam gandrui: jie bandė duoti sausainių, batono, tačiau paukštis į tokį jam neįprastą maistą nė nežiūrėdavo. Išsekusį gandrą, kuris jau nebestovėjo ant kojų, rūpestinga moteris apglobė motinišku rūpesčiu ir per dvi savaites sparnuotis priaugo kilogramą.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena“.

{youtube}FM73osnROt0&feature{/youtube}

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas