Nestandartiniai baldai – sprendimas norintiems patenkinti visus namų poreikius

Pastaruoju metu nestandartinių baldų poreikis smarkiai išaugo. Vis dažniau siekiama kuo efektyviau išnaudoti namų erdves, tad net menkiausias centimetras šiandien – ypač vertinamas. Turimą plotą šiandien stengiamasi maksimaliai pritaikyti individualiems poreikiams, o nestandartinių baldų gamyba tampa vienu geriausių sprendimų. Kokie tie nestandartiniai baldai ir kaip juos galima pritaikyti skirtingoms erdvėms – pasakojame plačiau.

Koks baldas yra nestandartinis?

Daugelis žmonių įsitikinę, kad nestandartiniai baldai – tai gaminys, išsiskiriantis netradiciniu, individualiu dizainu, forma, spalva ar jo gamyboje naudotomis medžiagomis. Tiesos yra, tačiau šiandien net ir tradicinę formą turintys baldai gali išsiskirti nestandartinėmis funkcijomis ir savybėmis. Tai transformuojamieji baldai, pasižymintys galimybe keisti jų dydį, aukštį, sujungti ar išardyti juos. Tokie gaminiai gali akimirksniu pakeisti ne tik savo funkciją, bet ir viso kambario interjerą. Daugiau nei vieną funkciją atliekantys baldai ar jų kolekcijos ypač mėgstamos studijos tipo būstų šeimininkų. Tam yra kelios reikšmingos priežastys.

  • Transformuojami baldai sutaupo daugiau vietos

25 kvadratinių metrų būstas šiandien nėra didelė problema. Net ir mažiausioje kambario erdvėje, dalijamoje svetainės, miegamojo ir virtuvės zonų, galima atrasti vietos būtiniausiems baldams.

  • Dizainas, pagrįstas plačiu pritaikomumu

Transformuojami stalai leidžia individualiai pritaikyti baldo matmenis ir funkcijas kiekvienai zonai atskirai. Dėl to miegamasis gali virsti darbo vieta, o darbo vieta – svetaine, neužimančia papildomai vietos. Užtenka transformuoti baldus.

  • Sutaupoma pinigų interjero atnaujinimui

Kai kurie transformuojamieji baldai gali pakeisti ne tik funkciją, bet ir formą. Pritaikant modulinius, jungiamuosius baldus, atnaujinti interjerą ypatingai lengva. Juos galima sujungti, atskirti, pastatyti kambario viduryje ar prie sienos. Taip sutaupoma pinigų, kurių prireiktų gimus naujai idėjai ir ieškant naujo baldų komplekto jai realizuoti.

Šiandien svarbiausia – komfortas ir funkcionalumas. Šiuo atžvilgiu nestandartinių baldų gamyba ypač naudinga. Baldai privalo būti nesunkiai transportuojami, lengvesni nei klasikiniai, papildantys namus dar keliomis reikšmingomis, buitį palengvinančiomis funkcijomis.

Populiariausi nestandartinių baldų tipai

Daugeliui pripratusiųjų prie tradicinių baldų komplektų gali būti sudėtinga įsivaizduoti kasdienybę palengvinančius baldus. Tad pateikiame kelis pastaruoju metu ypač populiarių baldų pavyzdžius:

  • Transformuojamieji stalai

Šie nedideli kavos staliukai gali tikti kaip darbo, pietų stalas ar konsolė laikyti knygoms, gėlėms, kitiems nesunkiems daiktams. Apvalūs ar stačiakampiai transformuojami stalai gali keisti savo paviršiaus plotą ir aukštį, taip praversdami visiškai skirtingose situacijose. Tokius baldus galima rinktis ir svetainei, ir darbo kambariui, ir vaikų laisvalaikio zonai.

  • Spintos-lovos

Mažesnės kvadratūros būstuose dažnai sudėtinga rasti vietos didelei dvigulei miegamojo lovai. Tokia problema ypatingai aktuali, jei patalpa atlieka ir miegamojo, ir svetainės funkciją. Spinta-lova – tai du baldai viename. Dienos metu spinta gali būti naudojama kaip interjerą papildanti svetainės sekcija, o tamsiuoju paros metu – kaip nuleidžiama lova. Toks baldas padeda sutaupyti vietos ir akimirksniu pakeisti patalpos paskirtį.

  • „Augantys” rašomieji stalai vaikams

Nestandartinių baldų gamyba naudinga sumanius įgyvendinti ir poreikius atitinkančio vaiko kambario viziją. Vaikui augant, stalo aukštis gali būti individualiai pritaikomas. Taip sutaupoma pinigų ir saugoma mažųjų nugara, nes sėdėdamas prie „augančio” stalo vaikas išlaiko taisyklingą laikyseną.

  • Korpusiniai jaunuolių baldai

Tai – itin lengvai tarpusavyje komponuojami baldai, suteikiantys galimybę susikurti unikalų interjerą atsirenkant tik reikalingus baldus. Tokie gaminiai palengvina baldų parinkimą tiek didesnėms, tiek mažesnėms erdvėms. Be to, panorus galima lengvai pakeisti kai kurias baldų dalis, pavyzdžiui, kojeles ar rankenėles, ir taip suteikti interjerui naują įvaizdį.

Keli patarimai, kaip pritaikyti baldus savo poreikiams

Susidomėjote nestandartinių baldų gamyba? Atrinkome dar kelis patarimus, kaip tokius baldus tiksliai pritaikyti individualiems poreikiams.

  • Neužtenka žinoti tikslių patalpos matmenų. Būtina apgalvoti ir baldų audinių tipą. Tad apsvarstykite, koks raštas, spalva labiausiai tiktų patalpoje.
  • Atsižvelkite į kojelių ir rankenėlių dizainą. Šias baldų dalis pakeisti lengviausia. Dizaineriai siūlo derinti skirtingų baldų kojelių spalvas: taip išlaikoma harmonija.
  • Nepamirškite – baldas privalo būti patogus, atlikti reikiamą funkciją. Įvertinkite asmeninius savo ir šeimos narių poreikius, susijusius su interjeru, patalpų įrengimu. Apgalvokite net mažiausias smulkmenas – taip pasirinkti baldai džiugins ne vienerius metus.

Nestandartiniais baldais užpildyti galima beveik visas namų erdves – nuo svetainės iki vaikų miegamojo ar virtuvės. Kiekviena erdvė pasižymi specifine paskirtimi, atitikimu poreikiams. Pasirinkus tinkamus nestandartinius baldus, visas namų svajones išpildyti daug paprasčiau.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas