Rinks daugiausiai atliekų surinkusią bendruomenę

Startuoja paskutinis aplinkosaugos projekto „Mes rūšiuojam. Vasara“ etapas. Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskričių bendruomenės visą mėnesį, iki rugpjūčio vidurio, rinks nenaudojamą elektros ir elektroninę įrangą, senus nešiojamuosius akumuliatorius ir baterijas.

„Tai jau paskutinis projekto „Mes rūšiuojam. Vasara” etapas ir šįkart prie jo kviečiame jungtis Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskričių bendruomenes. Džiugu, kad bendruomenės Lietuvoje tampa vis sąmoningesnėmis ir vis daugiau jos narių atsakingai rūšiuoja atliekas, rūpinasi supančia aplinka ir tokiu būdu taupo gamtos išteklius”, – sakė Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos (EGIO), Gamintojų ir importuotojų asociacijos (GIA) vadovė Veronika Masalienė.

Pasibaigus atliekų rinkimo etapui, bus skaičiuojami rezultatai, o už surinktas atliekas bendruomenės gaus taškų, kuriuos galės iškeisti į projekto partnerių prekes ar paslaugas. Daugiausiai atliekų savo regione projekto „Mes rūšiuojam. Vasara” aktyviojo etapo metu surinkusi bendruomenė bus apdovanota papildomai 200 eurų vertės kuponu bendrovės „Ogmina” prekėms įsigyti.
Nuo gegužės vidurio „Mes rūšiuojam. Vasara” vyksta trimis etapais per visą Lietuvą. Pirmame etape atliekos buvo renkamos Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Tauragės apskrityse, o antrajame – Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskrityse.
Šiame projekte visoje Lietuvoje aktyviai dalyvauja 771 bendruomenė. Nuo projekto „Mes rūšiuojam. Vasara” pradžios, šių metų gegužės vidurio, buvo surinkta 207 tonos elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų atliekų, kurios buvo perdirbtos.
Elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų atliekų negalima šalinti į buitinėms atliekoms skirtus konteinerius. Patekusios į aplinką (vandenį, gruntą, atmosferą), atliekos gali užteršti ją pavojingomis toksiškomis medžiagomis (gyvsidabriu, švinu, kadmiu, chromu) ir pridaryti daug žalos gamtai, pakenkti žmonių sveikatai. Perdirbant atliekas gaunamos antrinės žaliavos, kurios ne tik neteršia aplinkos ir nekenkia žmonių sveikatai, bet ir leidžia sumažinti įvairių naujų gaminių savikainą.
Kasmet vyksta ir tokie projektai, kaip „Mes rūšiuojam automobilių atliekas”, „Mes rūšiuojame autoservise”, „Mes rūšiuojame įmonėje”. Jų metu renkamos automobilių, elektronikos įrangos, baterijų ir akumuliatorių atliekos bei šviečiama visuomenė apie rūšiavimo naudą. Prieš kelerius metus įkurta „Mes rūšiuojam” Akademija padeda gyventojams sužinoti, kur ir kokias atliekas galima priduoti, taip pat ugdo gerus rūšiavimo įpročius.

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas