Kaip išsirinkti dviratį treniruoklį sportui namuose?

Labai dažnai sportuoti vengiama todėl, kad nepakanka laiko sporto salei arba nėra galimybių ištrūkti iš namų, todėl treniruoklis namuose gali būti puiki išeitis. Treniruoklio namams pasirinkimas yra labai individualus, svarbiausia, kad treniruoklis būtų kokybiškas ir kompaktiškas, bei juo galėtų naudotis ir kiti šeimos nariai. Treniruokliai paprastai skirstomi į dvi rūšis – jėgos treniruoklius ir kardiotreniruoklius. Jėgos treniruokliai skirti asmenims, siekiantiems pastiprinti ir formuoti raumenis, tuo tarpu kardiotreniruokliai – norintiems numesti svorio, padidinti ištvermę ir organizmo tonusą.

Kardiotreniruokliai gali būti labai įvairūs: bėgimo takeliai, dviračiai treniruokliai, elipsiniai treniruokliai, žingsniuokliai ir kiti. Vienas iš populiariausių kardiotreniruoklių namams yra dviratis treniruoklis. Internetinės parduotuvės b-a.eu, prekiaujančios įvairias treniruokliais namams, atstovas M. Meliešius pateikia kelis patarimus, padėsiančius išsirinkti tinkamiausią dviratį treniruoklį namams.

Dviratis treniruoklis – organizmui stiprinti
Dviratis treniruoklis yra labai populiarus nes, tokios treniruotės teigiamai veikia visą organizmą. Važiavimo dviračiu imitacija naudojant treniruoklį padeda stiprinti kojų ir pilvo raumenis, ugdo organizmo ištvermę, taip pat stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą. Priklausomai nuo to, kokį važiavimo tempą ir sudėtingumą pasirinksite, per valandą galima sudeginti nuo 700 iki 1500 kcal. Reguliariai treniruojantis pagal Jūsų organizmui tinkančią programą galima pagerinti kūno ištvermę 20-30 proc.

Pagrindinės dviračio treniruoklio charakteristikos, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį yra šios: gamintojas, kaina, svoris, matmenys, maksimalus rekomenduojamas besitreniruojančiojo svoris, programos, papildomas funkcionalumas ir pagerinimai, tokie kaip patogi sėdynė, laikiklis vandens buteliui, reguliuojamas aukštis. Renkantis treniruoklį gana svarbi ir kaina. Nuo šiam pirkiniui suplanuotų lėšų priklauso, kokį treniruoklį įsigysite. Paprastų kokybiškų treniruoklių kainos prasideda nuo 100 Eur. Tokie treniruokliai paprastai neturi daug papildomų funkcijų, tačiau neintensyviam naudojimui namuose tinka puikiai.

Renkantis treniruoklį namams labai svarbu atkreipti dėmesį į rėmo konstrukciją, svorį ir treniruoklio matmenis. Visuomet įvertinkite, ar turėsite vietos treniruokliui pastatyti. Nereikėtų rinktis ypač masyvaus treniruoklio ir bandyti jį įsprausti tarp baldų vieno kambario bute. Jeigu turite mažai vietos geriau pasidomėkite mažesniais kompaktiškais dviračiais treniruokliais, kurie puikiai tinka mažoms erdvėms. Taip pat atkreipkite dėmesį, koks galimas maksimalus besitreniruojančio asmens svoris, ypač jeigu planuojate, kad treniruokliu naudosis ir kiti šeimos nariai.

Papildomos funkcijos užtikrina komfortišką treniruotę
Jeigu neplanuojate treniruoklio naudoti itin intensyviai, paprastam treniravimuisi turėtų pakakti 10 programų ir pasipriešinimo lygių, tačiau papildomas funkcionalumas treniruotę gali padaryti malonesnę. Jeigu norite stebėti savo širdies darbą, rinkitės treniruoklį, kurio rankenose yra įmontuoti širdies ritmo matuokliai. Tai padės optimizuoti treniruotės apkrovą ir nepervarginsite savo organizmo. Be to, jeigu norėsite stebėti savo progresą, reikėtų, kad dviratis treniruoklis turėtų ekraną, kuriame būtų galima stebėti nuvažiuotą atstumą, sudegintas kalorijas ir kitus treniruotės parametrus. Dviračiu treniruokliu su reguliuojamu sėdynės ir vairo aukščiu galės naudotis ir kiti šeimos nariai, kadangi toks treniruoklis nesunkiai pritaikomas kitiems asmenims.

Dviratis treniruoklis internetu – patogu ir paprasta
Šiuo metu internete siūloma daug įvairių dviračių treniruoklių modelių. Internetinėje parduotuvėje b-a.eu, prekiaujančioje jėgos treniruokliais, bėgimo takeliais ir elipsiniais treniruokliais ir kita sportui namuose pritaikyta įranga siūloma daugiau nei 150 skirtingų dviračių treniruoklių. Paprasčiausių kokybiškų modelių kainos prasideda nuo 100 Eur ir gali siekti kelis tūkstančius eurų už profesionalų treniruoklį, todėl tikrai išsirinksite Jums tinkamiausią ir geriausią treniruoklį.

Pagrindiniai privalumai perkanti internetu – patraukli kaina ir pristatymas į namus. Dviratį treniruoklį internetu paprastai galima įsigyti už geresnę kainą, nei perkant įprastinėje specializuotoje parduotuvėje. Be to, įsigijus prekę internetu nereikės rūpintis jos transportavimu, kadangi treniruoklis bus pristatytas tiesiai į namus bet kurioje Lietuvos vietoje, todėl toks apsipirkimo būdas itin patogus asmenims, neturintiems automobilio, ar gyvenantiems atokesnėse vietose.

Be to, renkantis prekę internetu visuomet galima skirti pakankamai laiko treniruoklių palyginimui ir išnagrinėti visas technines charakteristikas bei susipažinti su atsiliepimais, pateikiamais internete, todėl būsite tikri, kad išsirinkote geriausią prekę. Abejojantiems dėl treniruoklio pasirinkimo, apsispręsti padės profesionalūs internetinės parduotuvės konsultantai, kurie patars į ką atkreipti dėmesį ir atsižvelgdami į Jūsų asmeninius poreikius parekomenduos labiausiai tinkančius ir kokybiškiausius modelius.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas