Keisti pasaulį gali kiekvienas

Niekada nenurimstantys idėjų generatoriai VšĮ Robotikos akademija kartu su Energijos sprendimų centru ir kitomis socialinę atskirtį patiriančius vaikus globojančiomis organizacijomis (tokiomis kaip „Gelbėkit vaikus“) 2018 metais startuoja su nauju ambicingu tikslu – neatlygintinai mokyti vaikus programavimo ir suteikti jiems galimybę žengti į prikaustantį bei nuolat stebinantį robotikos pasaulį.

Daugelis dienos centrų, vaikų namų, šeimynų, kultūros namų lankytojų dėl projekto „Vaikų ir jaunimo užimtumo skatinimas pasitelkiant STEAM ugdymo priemones“ turėjo šaunią progą pabuvoti išradėjų vaidmenyje ir patirti kūrybos džiaugsmą. Šį kartą apie pas juos atkeliavusius itin populiarius robotikos užsiėmimus įspūdžiais dalijosi VO „Gelbėkit vaikus” Utenos vaikų dienos centro „Draugystė“ socialinė darbuotoja Loreta Vasilevičiūtė.

Anot Loretos, vaikai, išgirdę apie būsimą galimybę, buvo sužavėti, pranešė apie būrelį ir kitiems, todėl dėl šios iniciatyvos dienos centras sulaukė penkių naujų lankytojų.

Darbuotojos teigimu, programuoti yra gana sudėtinga, tačiau su robotika šie vaikai susiduria nebe pirmą kartą, nes šie užsiėmimai vyksta ir mokyklose. „Palaipsniui apsiprasim ir tobulėsim šioje srityje”, – optimistiškai nusiteikusi ji. Ir jokių abejonių dėl to nekyla – visi centro lankytojai tikino, kad jiems labai įdomu ir smagu, vos tik atėję ir spėję nusirengti jie iškart puola prie robotikos stalo, noriai atlieka temines užduotis, kartais, pasitelkę savo kūrybiškumą, konstruoja laisva forma.

„Apie galimybę užsiimti robotika ir lavintis pranešame visiems, kuriems tik įdomu, taip pat ši informacija prieinama mūsų dienos centro internetiniame puslapyje. Šia veikla susidomi tiek vaikai, tiek jų tėvai ir aplanko mus, kad pasiteirautų daugiau. Konstravimas labai padeda vaikams susitvarkyti su agresija, jie susikaupia ir tarsi atsipalaiduoja, noriai įsitraukia į užduotis, nes rezultatas, kai robotas važinėja ir atlieka funkcijas, jiems yra labai įdomus ir teikiantis daug pasitenkinimo, kad tiek jie patys sugebėjo padaryti”, – dideliu susidomėjimu džiaugėsi Loreta. Jos manymu, robotika išties yra naudinga, nes pritraukia vaikus prisijungti ir prie kitų dienos centro veiklų. Be to, konstruodami nauji nariai greičiau susipažįsta tarpusavyje, nesibasto gatvėmis, mėgaujasi kūrybos procesu vis paįvairindami roboto konstrukciją, mėgsta jais varžytis ir lenktyniauti.

Vienas iš Robotikos akademijos tikslų – siekis įrodyti, kad mokslas ir mokymasis ne tik gali, bet ir turi būti įdomus. „Mes nežinome, kuriam vaikui yra lemta pakeisti pasaulį. Turime stengtis visiems Lietuvos vaikams suteikti galimybę tapti išradėju”, – teigė Robotikos akademijos direktorius Džiugas Lukas Eidukas.

Dėl projekto „Vaikų ir jaunimo užimtumo skatinimas pasitelkiant STEAM ugdymo priemones” daugiau kaip 150 vaikų net penkiems mėnesiams taps jaunaisiais kūrėjais, jiems bus suteikiama visa reikalinga įranga ir mokymai, kad jie galėtų ne tik drąsiai svajoti, bet ir kaip įmanoma labiau priartėti prie savo svajonės. „Sieksime, kad veikla nenutrūktų ir po projekto – kiekvienas taškas turės savo „Lego” rinkinius ir mokymo metodiką, kad vaikai sėkmingai galėtų tobulėti toliau”, – tvirtino idėjos iniciatoriai. Kad visi šie tikslai būtų įgyvendinti, reikia dėkoti Energijos sprendimų centrui, kuris jau skyrė didžiąją dalį pinigų. Tačiau vis dar trūksta 12 000 eurų, arba – 648 eurų vienam iš planuojamų 19 centrų. Šie pinigai bus skirti robotikos mokytojams už jų nuoširdų darbą. Prisidėti prie gražesnio rytojaus ir padėti socialinę atskirtį patiriantiems vaikams galite ir Jūs – tiesiogiai aukodami Robotikos akademijai arba www.aukok.lt. Juk nieko nėra smagiau už dovanojamą pažinimo džiaugsmą, kuris įžiebia kūrybos ugnį ir daro visų mūsų pasaulį šviesesnį!

VšĮ Robotikos akademijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas