Utenos vaikų dovana miestui – gatvėmis riedantis linksmasis autobusas

Jau dvi savaites Utenos gatvėse galima išvysti linksmąjį autobusą. Piešiniais padabinta transporto priemonė spėjo prikaustyti uteniškių dėmesį savo spalvomis bei žaismingumu.

Autobusas papuoštas namų idėjų centro NIC inicijuoto projekto „Garsiname Utenos miesto vardą“ metu. Per savaitę keturių mokyklų auklėtiniai sukūrė naują autobuso dizainą, nupiešdami 173 piešinius, kurie ir papuošė šią transporto priemonę.

Prie žaismingo autobuso dizaino kūrimo prisidėjo Utenos meno mokykla, Utenos Dauniškio gimnazija, Utenos Vyturių progimnazija, Utenos Aukštakalnio progimnazija. Šių mokyklų auklėtiniai autobusą papuošė piešiniais su stilizuotu savo gimtojo miesto pavadinimu „Utena“.

Namų idėjų centro NIC atstovas Nerijus Urbonavičius pasakojo, kad visi vaikų piešiniai buvo skaitmenizuoti ir perkelti ant specialios plėvelės, kuri ir buvo užklijuota ant šio autobuso. „Gegužės 12 dieną drauge su piešinių autoriais – vaikais – išlydėjome autobusą į Utenos miesto gatves. Planuojame, kad šį išskirtinį autobusą miesto gatvėse bus galima išvysti visą vasarą“, – džiaugėsi N. Urbonavičius.

Utenos Dauniškio gimnazijos mokytoja Jurgita Žvinklytė pasidžiaugė, jog mokiniai į šį projektą pasižiūrėjo labai atsakingai bei kūrybingai.

„Vaikai piešė su įkvėpimu. Jaunųjų dailininkų požiūrį į šį darbą parodė netikėtos iniciatyvos darbus pabaigti namuose, nepaliekant piešinio užbaigtumo tokio, kokį pavyko pasiekti klasėje. Labai nustebino vieno mokinio pastangos. Šis mokinys kiekvienai raidei priskyrė po miesto mikrorajoną ir ieškojo atpažįstamų vaizdinių, kuriuos galėtų nupiešti“, – pasakojo mokytoja Jurgita Žvinklytė ir džiaugėsi, jog nemažai puikių darbų autobusui papuošti buvo atrinkti mokinių, kurie paprastai neskiria daug dėmesio dailės pamokoms.

Į miesto gatves išlydėję savo piešiniais papuoštą autobusą mokiniai toliau dalyvavo paskaitoje „Dizaineris – profesija ar pašaukimas?”, kurią vedė architektė-interjero dizainerė Ligita Ažukaitė-Lileikė. Paskaitos metu architektė supažindino su šiandien aktualiomis dizaino šakomis, vaikai aktyviai įsitraukė į diskusijas apie dizainą. „Su Utenos meno mokyklos mokiniais kalbėjome, kokios meno šakos jiems artimos, kaip sekasi realizuoti savo kūrybinį potencialą. Skulptūra, kompozicija, piešimas – tai tik kelios iš daugelio kūrybinės raiškos krypčių, kurios vaikams labai patinka”, – pasakojo Ligita ir pasidžiaugė, jog pavyko sutarti, kad vaikai savo mintis ir kūrybos idėjas perteiks popieriuje. „Vaikai noriai dalyvavo iniciatyvoje ir diskusijose. Tai tik dar kartą įrodo, jog ateities kartos aktyviai domisi ir kuria aplinką, kurioje gera ir gražu gyventi”, – pasidžiaugė namų idėjų centro NIC atstovas Nerijus Urbonavičius.

Jau daug metų namų idėjų centrai NIC skatina vaikų menines iniciatyvas, o praėjusiais metais Šiauliuose įsikūrusiame centre vaikai pasiekė rekordą. Šiaulių miesto šeimų šventės išvakarėse ir paties renginio metu 4 211 Šiaulių ugdymo įstaigas lankančių vaikų drauge nupiešė ilgiausią Lietuvoje piešinį, kurio ilgis – 1 623,5 m, plotis – 45 cm, bendras plotas – 730,575 m². Prie rekordo prisidėjo 43 Šiaulių miesto vaikų ugdymo įstaigos. Šiauliuose nupieštą piešinį Lietuvos rekordų agentūra „Factum” pripažino ilgiausiu.

Namų idėjų centro NIC inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas