Utena jau pasirūpino kalėdine egle

Likus daugiau nei dviem savaitėms iki kalėdinės eglės įžiebimo šventės, miesto puošmena jau keliauja į Utenos kultūros centro kiemą. Penktadienio rytą gražuolė žaliaskarė, miestelėnus džiuginsianti nuo gruodžio pradžios iki Trijų Karalių, buvo nupjauta Utenoje, Ąžuolijos mikrorajone, Vilniaus gatvėje. Ją padovanojo miesto gyventoja Audronė Treinienė.

Šiais metais prieš didžiąsias metų šventes Utena pasipuoš kiek kitaip nei įprastai. Dvi žaliaskarės eglės bus padabintos net dviejose miesto vietose: prie Utenos kultūros centro ir Utenio aikštėje. Kaip sakė Utenos miesto seniūnas Valentinas Vaitonis, šįmet pagrindinė eglė uteniškius džiugins prie Kultūros centro esančiame kieme, tačiau nebus užmiršta ir Utenio aikštė – čia taip pat bus puošiama eglė, kuri bus nukirsta Leliūnų seniūnijoje.
35 metus Audronės Treinienės kieme bujojusi žaliaskarė, kurią nukirto komunalininkai, siekė beveik 12 metrų aukščio. Šįmet nukirsti kiemuose augančias egles Utenos miesto seniūnijai siūlė šeši gyventojai, tačiau atrinkta būtent šioji plačiašakė. Nuvežta ir pastatyta prie Kultūros centro kalėdinė eglė bus puošiama ne tik turimomis dekoracijomis, bet ir naujais žaisliukais, kurie bus atgabenti iš kaimyninės Lenkijos.
Kaip pasakojo eglės šeimininkė, jau vasarą ji nusprendė medį padovanoti Utenai. „Praėjusios vasaros pabaigoje nuėjau į seniūniją ir pasiūliau. Patiems nukirsti labai sunku. Ji mums nereikalinga, mat užstojo saulės šviesą, o paviršinės šaknys ėmė gadinti namo pamatus. Mano vyro senelis ją pasodino prieš 35 metus, per kuriuos atlaikė net ir stipriausias vėtras”, – paskutinį kartą fotografuodama kiemą puošusią eglę pasakojo A. Treinienė. Labiausiai eglės gailisi Audronės vaikai, paprašę kertamą medį įamžinti prisiminimui.
Planuojama, kad kalėdinė eglė įžiebta bus gruodžio 3 dieną, šeštadienį.

Deimantės Kazokaitės nuotr.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas