Izraelio valstybės ambasados Lietuvoje dėmesys pasiekė ir Uteną

Praėjusią savaitę Utenos vaikų dienos centre „Draugystė“, įsikūrusiame Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro patalpose, viešėjo Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon ir jo asistentė Ana Maizel bei visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus” generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė. Izraelio valstybės ambasados Lietuvoje atstovai šiais metais 68-ąsias Izraelio valstybės nepriklausomybės metines nusprendė paminėti lankydami „Gelbėkit vaikus” įvairiuose Lietuvos kampeliuose įsteigtus vaikų dienos centrus. Izraelio valstybės ambasada Lietuvoje visas šalies gimtadieniui skirtas lėšas panaudojo vaikų kasdienybę pagerinsiančioms higienos, kanceliarinėms priemonėms, buitinei technikai, stalo žaidimams įsigyti.

Šių metų balandžio 1 d. pradėjusį veikti vaikų dienos centrą „Draugystė” lankantys vaikai turi galimybę užsiimti įvairiomis veiklomis – padedami socialinių pedagogų atlikti namų darbus, žaisti lavinamuosius ir stalo žaidimus, kurti įvairius rankdarbius ir pan. Čia lavinami tėvų bei vaikų socialiniai, bendravimo įgūdžiai, ugdomas savarankiškumas, atsakingumas, bendromis veiklomis siekiama pagerinti šeimų tarpusavio santykius.
Nuoširdumo nestokojantis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje kreipdamasis į vaikų dienos centro lankytojus, darbuotojus ir kitus svečius sakė, kad švenčiant gimtadienį svarbu galvoti ne tik apie žvakutėmis papuoštą tortą ar dovanas, bet ir apie tai, ką galime duoti kitiems. Priminęs visiems, kad prieš 75 metus Utenoje gyveno ir ne vieną parduotuvę valdė žydai, A. Maimon tikino, jog viena pagrindinių šios tautybės žmonių vertybių yra dalijimasis. „Nėra didesnio malonumo, kaip matyti laimingą vaiką ir šypseną jo veide”, – sakė Utenoje viešėjęs ambasadorius. Be kitų gėrybių, kurios į vaikų dienos centrą plaukti pradėjo dar gegužės mėnesio pradžioje, vaikus pasiekė ir asmeninės dovanos – Izraelio valstybės vėliavos spalvomis išmargintos kuprinės, kuriose jie galės nešiotis mokymosi priemones ar asmeninius daiktus.

Daugiau apie tai skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas