Nauja parduotuvė – į pagalbą sodininkams ir daržininkams

Ne už kalnų pavasaris. Vos atšilus orams į sodus ar daržus sugužės po žiemos žemės darbų išsiilgę daržovių, uogų, vaisių augintojai. Džiugi naujiena uteniškiams, auginantiems savo daržo gėrybes, – Utenoje sausio mėnesio pradžioje atsidarė nauja, erdvi sodo bei daržo prekių parduotuvė „Mano sodas“, kurioje jie gali įsigyti visus reikalingus daržo priežiūrai įrankius, sėklas, trąšas, daigus bei kitas būtiniausias prekes, o čia dirbantys kvalifikuoti konsultantai visada pasiryžę patarti ir padėti išsirinkti.

UAB „Svaita”, valdančios parduotuvių tinklą „Mano sodas”, trąšų verslo vystymo vadovas Edmundas Rasiulis paklaustas, kaip kilo mintis atidaryti tokio pobūdžio parduotuvę Utenoje, atsakė, kad įmonė seniai stebi tendencijas, jog žmonės po darbo vis labiau nori sukišti rankas į žemę ir taip pailsėti nuo streso ir dienos rūpesčių. „Dirbame šiaurės Lietuvoje, todėl sekėme situaciją Utenoje, – dėstė pašnekovas. – Pastebėjome, kad be didžiųjų tinklų rinkoje yra nedidelė sodo ir daržo prekių pasiūla. Kadangi mūsų parduotuvės yra mėgstamos kituose Lietuvos miestuose, nusprendėme plėstis toliau.” Pasak E. Rasiulio, tai jau septintoji „Mano sodas” parduotuvė Lietuvoje, tokios parduotuvės šiuo metu veikia Rokiškyje, Biržuose, Kupiškyje, Subačiuje, Pandėlyje bei Dusetose, o įmonės šiųmečiuose planuose – dar dvi parduotuvės šiaurės Lietuvoje.
Užsukus į naująją parduotuvę pirmiausia nustebino patalpų erdvė, paskui – prekių gausa bei didelis pasirinkimas. Anot atstovo, parduotuvėje siūlomas platus trąšų, žemių, substratų bei sėklų asortimentas. Taip pat prekiaujama įrankiais sodo bei daržo darbams, pirštinėmis ir darbo drabužiais, gyvūnų pašarais. „Pastaruoju metu plečiame namų bei kiemo dekoravimo prekių skyrių, – sakė E. Rasiulis. – Žiemą prekiaujame pjuvenų briketais ir anglimi. Šias prekes pristatome į namus.”
Anot pašnekovo, parduotuvė turi nemažai pranašumų prieš panašiomis prekėmis Utenoje prekiaujančias parduotuves. Pirmiausia tai – ilgametė patirtis šiame versle. „Prekiaujame savo gamybos trąšomis su prekės ženklu „Rokiškio agrochemija”, todėl galime pasiūlyti itin geras trąšų kainas, – pranašumus prieš konkurentus vardijo įmonės atstovas. – Taip pat turime labai platų žemių ir sėklų asortimentą, todėl savo prekes atras net ir išrankiausi pirkėjai. Vienas pagrindinių mūsų privalumų yra kaina. Perkamiausias mūsų prekes pristatome iš centrinio sandėlio, savo transportu, taip išvengiame tarpininkų ir galime pasiūlyti patrauklias kainas.”
Parduotuvė gali pasigirti ir kvalifikuotais bei maloniais darbuotojais, kurie visada patars ir padės. Pasak E. Rasiulio, darbuotojai pasiruošę sezoniniam pirkėjų antplūdžiui, taip pat klientų klausimams. Tai nėra tušti žodžiai, nes patirtis – geriausia mokytoja. „Per daug metų sukauptosprekybos žinios perduodamos naujoms darbuotojoms, tad jos patars, kada ką sodinti ir kokias trąšas geriau naudoti, – tikino pašnekovas. – Tarp savo parduotuvių skatiname bendradarbiavimo kultūrą – jei kažko nežino viena pardavėja, prireikus gali pasikonsultuoti su kolegėmis iš kitų parduotuvių ir pagelbėti pirkėjui. Žmogus visko žinoti negali.”
Anot vadovo, šiuo metu parduotuvė „Mano sodas” savo pirkėjams siūlo akcijų žemėms, trąšoms ir sėkloms, taip pat yra taikoma 30 proc. nuolaida visoms trąšoms ir sodo bei daržo žemėms ir substratams. Pavasarį, žemės darbų sezono pradžios metu, E. Rasiulio teigimu, uteniškiai visada galės patogiai ir greitai apsipirkti, taip pat pasikonsultuoti su pardavėjomis. „Mūsų darbas – padėti sodininkams ar skubantiems klientams, – tvirtino pašnekovas. – Parduotuvėje jie ras jau paruoštas tam sezonui aktualiausias prekes, kurių nereikės ieškoti po visą parduotuvę.”

Deivido Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas