Utenos vairuotojai dieną pradėjo tikrindamiesi blaivumą

Ankstyvą ketvirtadienio, rugsėjo 7-os, rytą Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė neblaivių, neturinčių teisės vairuoti transporto priemones vairuotojų kontrolę. Gausios policijos pajėgos stabdė vairuotojus, kurie važiavo Aukštaičių ir Metalo gatvėmis. Prie reido prisijungė ir nežymėtas policijos automobilis. Patikrinus bemaž pustrečio šimto į darbą ar ugdymo įstaigas skubėjusių uteniškių pareigūnams įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas, kuriam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,45 prom.).

Policijos pareigūnai per kiek mažiau nei valandą sustabdė apie 240 transporto priemonių. Blaivumo patikrinimo neišvengė ir dviračiu į darbą mynęs vyriškis. Alkoholio matuoklio ekrane sumirgėjo užrašas „Alkoholio nerasta”, tad policijos pareigūnui beliko mandagiai palinkėti dviratininkui geros dienos. Prabangiu mersedesu važiavusi jauna uteniškė prisipažino vakar išgėrusi dvi taures putojančio vyno, tačiau alkoholio matuoklio duomenys jai buvo palankūs (0,00 prom.). Neilgai trukus sustabdyto opelio vairuotoja neviršijo leistinos normos – „įpūtė” 0,35 prom.
Nustatyti du vairuotojai, nesegėję saugos diržų, vienas asmuo vairavo transporto priemonę, kuri neįregistruota nustatyta tvarka, nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Pareigūnai išaiškino porą mažareikšmių Administracinės teisės nusižengimų (neturėjimas reikiamų dokumentų, vairavimas neturint dvejų metų stažo ir nepaženklinus automobilio skiriamuoju ženklu), už kuriuos vairuotojams buvo skirtos žodinės pastabos.

Policijos pareigūnai primena, kad netikėti reidai organizuojami nuolat, keičiamos patruliavimo vietos ir laikas, kad pažeidėjai negalėtų išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, ypač – už transporto priemonės vairavimą neblaiviems.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas