Atidaromas šiuolaikiškas interjero ir namų apdailos prekių centras Utenoje

Pavasaris – tai permainų laikas, kai iš šalčio gniaužtų bunda gamta ir patys norime išsivaduoti iš pilkumos – nauja šukuosena, vasariškas garderobas ir noras į savo namus įnešti naujų spalvų bei formų. Jau kovo 23 dieną Utenoje duris atvers atsinaujinęs Namų idėjų centras NIC. Po 1 700 kv. m stogu čia įsikūrė stipriausi, specializuoti interjero salonai, pateikiantys geriausius sprendimus jaukioms akimirkoms namuose. „Ieškote įkvėpimo? Ateikite ir būkite įkvėpti!” – tokiu šūkiu pasitinka naujas centras Utenoje, kuriame galima rasti nuo šiuolaikiškų apdailos medžiagų iki interjero detalių ir baldų patogiam gyvenimui. Planuojantiems pavasarines pertvarkas Namų idėjų centro NIC atstovas Nerijus Urbonavičius pasakojo, kad kilus norui atnaujinti namus kardinalios pertvarkos nebūtinos, kartais užtenka pakeisti vos kelis interjero elementus.

Svarbiausia – vizija ir planas

Prieš pradedant pertvarkas – susiplanuokite. Sprendžiant, kaip pertvarkyti namus, pirmiausia reikia įvertinti kelis veiksnius, tokius kaip esamas namų interjeras bei jau esamas stilistinis ir spalvinis sprendimas.
Atnaujinant namus pavasarį vyrauja poreikis šviesioms, ryškioms spalvoms, aplinką pagyvinantiems interjero elementams. Atnaujinant interjerą kartais tereikia įnešti vieną ryškią spalvą. Tai gali būti užuolaidos, sienų lipdukai, nauji stalo padėklai ar ryškus krepšys daiktams. Drąsesni ir permainų norintys žmonės gali perdažyti sienas ar ryškesnių spalvų tapetais atnaujinti vieną būsto sieną. Norintys ekstravagantiškų sprendimų namuose gali įkomponuoti ir meno kūrinių, pavyzdžiui, nauji paveikslai ar fotografijos darbai atnaujina kambarį, nes dėmesys nukrypsta į kitus stilistinius elementus. Interjere įkomponuotos net ir smulkios interjero detalės gali pastebimai pagyvinti aplinką, jai suteikti žaismingumo.

Viskas po vienu stogu

Namų idėjų centre NIC įsikūrusiuose salonuose lankytojai ras platų apdailos medžiagų ir interjero prekių asortimentą. Dizaineriams, architektams ar tiesiog išskirtinių prekių ieškantiems žmonėms interjero salonų darbuotojai suteiks asmenines konsultacijas, kurios leis harmoningai susikurti ar atsinaujinti savo namus.
Po vienu stogu subūrus stipriausius, specializuotus salonus, statantys, remontuojantys ar planuojantys smulkias pertvarkas žmonės visada galės rasti naujausias interjero dizaino prekių kolekcijas, namų inžinerinės įrangos sprendimus.
„Interjero bei namų aplinkos kūrimas yra lyg meno kūrinio rinkimosi procesas, todėl plačioje 1 700 kvadratinių metrų erdvėje Utenos regiono gyventojams sukūrėme platų apdailos medžiagų, tapetų, užuolaidų, grindų, šviestuvų, santechnikos, sodo technikos, meno dirbinių ir interjero detalių pasirinkimą. Išskirtiniam, jaukiam interjerui bus galima įsigyti žinomų Lietuvos dailininkų, fotografų darbų. Kiekvienas lankytojas čia galės ne tik surasti jam reikalingų interjero detalių, bet ir pasisemti pačių įdomiausių idėjų būsimam arba esamam namų interjerui”, – pasakojo N. Urbonavičius.
Utenos regione toks specializuotas prekybos centras dar neturi analogų. Tiek šio regiono, tiek aplinkinių miestų – Anykščių, Molėtų, Zarasų, Ignalinos, Visagino, Kupiškio, Rokiškio, Ukmergės – gyventojai pagaliau turės vietą, kurioje galės išsirinkti produkciją, skirtą šiuolaikiškai, stilingai, skoningai ir kokybiškai įsirengti butą ar namą.
Namų idėjų centre NIC Utenoje visi apsilankę galės rasti tokius žinomus salonus kaip „Laivira”, „Vilniaus parketas”, „Elmo light”, „Vijogė”, „Master tools”, „Vilpra”, „Vilniaus galerija”, „Parketas ir tapetas”.

Kovo 23 d. apsilankę naujoje dizaino erdvėje Utenoje ras naujausias kolekcijas, skirtas savitam namų stiliui. Atidarymo proga penkias savaites vyks žaidimas, kurio prizinis fondas siekia net 5 000 eurų. Atidarymo proga miestiečiams bus dovanojama nemokama meno ir muzikos šventė. Šeštadienį (kovo 25 dieną) prekybos centro erdvėje bus eksponuojama Editos Suchockytės grafikos paroda „Paryžius”, Rimanto Dichavičiaus fotografijų paroda iš ciklo „Žiedai tarp žiedų”, karikatūrų paroda „balandžio 1 iš arti”. Taip pat nuo 12 valandos kviečiame nemokamai klausytis koncertinės programos „Trumpam į Paryžių” (Daumantas Slipkus – klavišiniai, Vytautas Mikeliūnas – smuikas, Edita Suchockytė – vokalas). Visą dieną centre profesionalus šaržų bei karikatūrų meistras Ramūnas Vaitkus nemokamai pieš lankytojų šaržus. Visi kovo 23– 25 dienomis atvykę į NIC prekybos centrą bus vaišinami nemokama kvapnia kava, kad pažadintumėte įkvėpimą naujiems pokyčiams.

Rimantas Dichavičiaus – vienas žymiausių Lietuvos fotomenininkų. Jo aktų fotografijų albumas „Žiedai tarp žiedų” sukėlė milžinišką visuomenės susidomėjimą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje tuometinėje Sovietų Sąjungoje. Buvo sugriautas nuogo moters kūno Sovietų Sąjungoje tabu, o Maskvoje eksponuojamoje menininko parodoje per dieną apsilankydavo per dešimt tūkstančių žmonių.

Edita Suchockytė kūryboje balansuoja tarp techninės meistrystės ir atsainaus lengvabūdiškumo. Menininkė pripažįsta, kad, kurdama šiltus, romantizuotos realybės atvaizdus, rizikuoja šiuolaikinio pasaulio kontekstuose pasirodyti šiek tiek senamadiška, tačiau tiki, kad būtent tokie jos darbai yra geriausias asmeninis protestas prieš susvetimėjimą.

Ramūnas Vaitkus. Šaržų piešimas „gyvai” ir iš nuotraukų – yra pagrindinis pats tikriausias hobis ir darbas.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas