Suderinti interjero detales – paprasta

Namai paprastai atspindi jų šeimininką, arba atvirkščiai: įrengdamas būstą, šeimininkas juose palieka savo gyvensenos, pomėgių, komforto supratimo žymę. Meniškų žmonių namai papuošti paveikslais, nuotraukomis, juose vyrauja ryškios arba romantiškos spalvos. Tuo tarpu santūresni renkasi minimalistinį stilių. Bet kuriuo atveju, kurdami namus, visi bando grožį suderinti su patogumu ir funkcionalumu. Tik tai – nelengva užduotis, mat reikia pagalvoti apie baldus, reikalingas medžiagas, tiksliai apskaičiuoti remonto kainą. Impulsyvūs sprendimai kuriant namų interjerą nėra geri: neapskaičiuojama, kokio kiekio sienų dažų reikės, todėl nusiperkama per daug, įsigyjama sofa, deranti prie kilimo, bet visiškai nepatogi sėdėti ir panašiai. Komfortą namuose sukurti nėra sunku, lygiai taip pat lengva suderinti visas interjero detales, tam tereikia neskubėti ir iš anksto apie viską pagalvoti.

Įdomus ir derantis – toks yra geras interjeras

Turbūt nerastumėme nei vieno apibrėžimo, apibūdinančio, kas yra geras interjeras. Kiekvienas žmogus jį supranta vis kitaip. Tačiau, net ir tarp daugybės skirtingų nuomonių galima surasti keletą panašumų. Nesvarbu, koks stilius vyrauja būsto viduje, jis turėtų būti skoningas, derantis ir svarbiausia netrukdantis žmogui veikti. Juk ne vietoje pastatyta komoda trukdo praeiti, ryškios užuolaidos interjere nedera su šalia esančiomis spalvotomis smulkmenomis, o foto roletai su dangoraižių vaizdu kaimiško stiliaus būste atrodo mažų mažiausiai juokingai. Todėl įrengiant namus visuomet vadovaukitės keletu taisyklių. Jos padės nenukrypti nuo kelio ir leis susikurti patogią bei skoningą aplinką įvairiuose kambariuose.

Įvertinkite savo poreikius

Kaip ir prieš bet kokį veiksmą, taip ir kuriant interjerą, reikia apsvarstyti, kokiu tikslu tai darote. Erdvėje jausitės gerai tik tuo atveju, jei ji atitiks jūsų gyvenimo stilių. Pavyzdžiui, jeigu esate daug dirbantis ir užsiėmęs žmogus, namuose turėtų būti keli būtiniausi baldai (rašomasis stalas, sofa, lentyna knygoms ar kitiems reikmenims susidėti), erdvių neverta užkrauti daugybe augalų, juk neturėsite kada jų prižiūrėti. Geriausiai tokiu atveju pasirinkti minimalistinį stilių. Lietuviams ypač artimas skandinaviško tipo interjeras, kuriame vyrauja natūralios, pastelinės spalvos, o daiktų funkcionalumas kuria kasdienį komforto jausmą. Rengiant tokią aplinką geriausiai derinti kelis daiktus, kurių atspalviai ar tekstūros yra panašios. Niekada nesuklysite, jei užuolaidos interjere bus tokios pat (arba labai panašios) spalvos kaip ir kilimas. Taip sukursite harmoniją. Kitas variantas, tinkantis šviesių ir vieno tono interjerų mėgėjams – ryškūs, margi foto roletai. Jei kambario sienos baltos, baldai irgi pagaminti iš šviesios medienos, suteikti erdvei dinamiškumo galima pasirenkant ryškius langų uždengimus. Dabar gaminami foto roletai, kaip ir užuolaidos, interjere tampa dėmesio traukos tašku, praturtina kambarį gyvumu ir jaukumu. Taigi, nusprendus, kurie keli elementai dera tarpusavyje ir atitinka jūsų poreikius, pasiekiamas optimaliausias rezultatas.

Vaizdas už lango ne ką mažiau svarbus

Vienas iš svarbiausių principų, kuriant namų interjerą – jį iš dalies suderinti ir su eksterjeru. Kitaip tariant, tai, kas matoma anapus kambario lango, taip pat turi įtakos vidaus apdailai ir pasirenkamam stiliui. Jei gyvenate mieste, urbanistinis kraštovaizdis su pastatais, gatvėmis – neišvengiamas. Todėl savo namuose rinkitės baldus, langų uždangas, koloritą, formas, artimas vaizdui už lango. Jeigu baiminatės atmosferos šaltumo, įsigykite augalų ir jums patinkančių smulkmenų ar meno kūrinių: tai erdvei suteiks išskirtinumo, jaukumo ir nubrėš savotišką ribą tarp asmeninės komforto zonos ir „didmiesčio džiunglių”. Be to, dėmesį reikėtų atkreipti ir į kambarį patenkančią šviesą. Kai didelę paros dalį kambarys skendi prietemoje, nesirinkite tamsių ar tankių užuolaidų, nes tik dar labiau aptamsinsite jį. Bet, jei anksti ryte jus pažadina ryškūs saulės spinduliai, užuolaidos interjere arba roletai yra būtini, antraip apie kokybišką miegą teks tik pasvajoti.

Interjero dizaineriais gali būti kiekvienas

Tiems, kas nori išbandyti savo jėgas interjero dizaino srityje, gali patys rinktis visus kambario daiktus, sienų apmušalus, derinti spalvas ir tekstūras. Tačiau nepatyrusiems suklysti labai lengva, o tokios klaidos, deja, bet dažnai kainuoja didelius pinigus. Todėl visiems entuziastams patariama pradėti nuo paprastesnių dalykų. Geras būdas papuošti savo namus ir tuo pačiu atspindėti savo kūrybiškumą – susikurti savo foto roletus. Ant audinio gali nugulti jūsų pačių piešinys, vaikams patinkantys animaciniai personažai ar gamtos vaizdai. Roletai Kaune ar kituose Lietuvos miestuose parduodami patys įvairiausi, tačiau originali lango uždanga namus paverčia dar ir unikaliais. Aukšta rezoliucija norimą nuotrauką ant specialaus roletų audinio atspausdinti gali „Domus Lumina” salono įkurta „Dizaino spaustuvė”. Dėl šiuolaikiškų technologijų, spaustuvėje dirbančių ekspertų patirties, jums patinkantis piešinys bus profesionaliai perkeliamas ant medžiagos ir juo namuose galėsite džiaugtis kasdien.

Taigi, laikykitės keleto taisyklių, kurios padės sukurti skoningą interjerą. Tarpusavyje derinamos detalės, baldai bei langų uždengimai namus pavers jaukiais ir patogiais. Tiesa, improvizuoti irgi galima. Vienas iš būdų – pačių sukurti foto roletai Kaune įsikūrusioje „Dizaino spaustuvėje”.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas