Naujausios implantavimo metodikos leis pamiršti dantis stiklinėje

Laimingų žmonių miestas – taip kartais vadinama Utena. Ir ne tik todėl, kad miesto herbe pavaizduota aukso spalva spindinti pasaga – laimės simbolis. Toks pavadinimas miestui prilipo dėl čia gyvenančių žmonių būdo. ,,Uteniškiai labai šilti, pozityvūs, malonūs žmonės, – savo nuomone dalijosi neseniai miesto centre atsidariusios odontologijos klinikos Baltijos implantologijos centro vadovas Andrius Kilda. – Tikiuosi, kad su mūsų pagalba plačių šypsenų ir geros nuotaikos mieste dar labiau padaugės, juk gražūs, tvirti dantys – vienas pagrindinių laimingo, pilnaverčio gyvenimo kriterijų.” Su odontologijos klinikos Baltijos implantologijos centro vadovu Andriumi Kilda kalbėjomės apie naująją kliniką ir apie tai, kokios dantų atkūrimo ant implantų naujovės bus taikomos Utenoje.

Kodėl nutarėte atidaryti odontologijos kliniką Utenoje?

Pastebėjome, kad į mūsų kliniką Panevėžyje atvyksta nemažai Utenos ir aplinkinių rajonų gyventojų. Supratome, kad mūsų teikiamos paslaugos uteniškiams yra aktualios, todėl nutarėme čia įsikurti. Įrengdami odontologijos kliniką Utenoje labai stengėmės, kad ji būtų kuo jaukesnė, kuo modernesnė. Kartu mums buvo labai svarbu, kad naujausios dantų atkūrimo galimybės būtų prieinamos kuo platesniam žmonių būriui. Todėl mūsų teikiamų paslaugų kainos yra kur kas palankesnės, palyginti su didmiesčiuose teikiamų analogiškų paslaugų kainomis. Pas mus gydosi įvairių socialinių sluoksnių, skirtingų finansinių galimybių pacientai – verslininkai, tarnautojai, darbininkai, pensininkai.

Papasakokite plačiau apie paslaugas, kurias teikiate?

Mūsų klinikoje dirba visų odontologijos sričių specialistai. Gydome pacientus nuo paties mažiausio iki garbaus amžiaus senjorų: plombuojame, baliname, tiesiname ir, jei reikia, implantuojame. Būtent dantų atkūrimui ant implantų mūsų klinikoje yra skiriamas pagrindinis dėmesys. Šias procedūras Utenoje atlieka iš didžiųjų Lietuvos miestų atvykstantys, patyrę, aukščiausio profesionalumo dantų implantavimo specialistai. Klinikoje taikomi žinomos pasaulyje Švedijos kompanijos sukurti unikalūs dantų atkūrimo metodai, kurie leidžia esant būtinybei naujais dantimis ant implantų džiaugtis jau po dienos. Tai liečia tiek tuos atvejus, kai yra prarastas vienas ar keli dantys, tiek tuos, kai pacientai yra netekę praktiškai visų dantų.

Iš tiesų, bedantystės problema yra aktuali Utenoje. Dauguma, ypač vyresnio amžiaus žmonių, vargsta su išimamais protezais. Kas, Jūsų manymu, vis dar sulaiko juos nuo galimybės turėti patogius ir gražius, naujus dantis ant implantų?

Daugeliui atrodo, kad finansinė pusė, nors, kaip matome iš praktikos, neretai – jų pačių požiūris į save, gyvenimo prioritetai. Dažnai iš jaunesnių pacientų, kuriems reikia atkurti visus dantis, girdime tokį argumentą: „Aš per jaunas gyventi su dantimis stiklinėje.” Tačiau aš manau, kad, kokio amžiaus žmogus bebūtų, jis neturėtų gyventi su dantimis stiklinėje. Išimami protezai teikia žmonėms daug nepatogumų: jie nejaučia maisto skonio, negali normaliai jo sukramtyti, plokštelė trina dantenas, kliba, už jos kliūva liežuvis, kalba tampa neaiški. Jau nekalbant apie psichologinius dalykus – sumažėjusį norą bendrauti, nepilnavertiškumo jausmą.

Tikriausiai žmones riboja ir žinių apie naujas dantų atkūrimo galimybes trūkumas?

Viena maloniausių akimirkų mūsų darbe, kai vaikai atveda savo pagyvenusius tėvus vizito pas odontologą. Jie turi daugiau galimybių susirasti informacijos apie naujausius sprendimus, taikomus šiuolaikinėje odontologijoje. Žinoma, vaikai dažnai gali finansiškai pagelbėti savo tėvams. Beje, mūsų klinikoje yra galimybė išsimokėti už dantų implantavimo paslaugas labai palankiomis sąlygomis. Galima gauti beprocentę paskolą dantų gydymui dvejiems metams. Tai išties patogu turintiems darbą ir pastovias pajamas. Aš nežinau reikalingesnio dalyko už dantis, kuriam būtų verta skolintis. To jausmo, kai tau nereikia rūpintis, kuo kramtai, gali plačiai ir nevaržomai šypsotis, negalima nė iš tolo palyginti su kažkokio daikto teikiamu džiaugsmu.

Papasakokite plačiau, kaip Jūsų klinikoje atkuriami dantys išimamus dantų protezus nešiojantiems žmonėms?

Kaip minėjau, mūsų klinikoje yra naudojami aukštos kokybės švediški dantų implantai, kuriems gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją.
Praradusiems daugumą ar visus dantis yra taikoma unikali gydymo metodika, kuri leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant keturių dantų implantų. Vieno vizito metu gali būti įsriegti dantų implantai ir esant būtinybei ant jų pritvirtinti laikini dantys. Implantams prigijus, laikini dantys pakeičiami nuolatiniais.
Tokiu būdu per minimaliai trumpą laiką gali būti atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantys. Implantavimo procedūra yra atliekama pritaikius vietinę nejautrą, kaip ir plombuojant ar kitaip gydant dantis.
Taikant šią metodiką, gydymas tampa minimaliai trumpas. Ilgai nelaukdamas žmogus gali ir vėl gyventi visavertį socialinį gyvenimą: dirbti, keliauti, aktyviai bendrauti, vėl valgyti tai, ką nori, o ne tai, ką gali sukramtyti. Nauji nenuimami dantys ant implantų atrodo ir tarnauja kaip savi, juos ir prižiūrėti reikia taip pat, kaip savus dantis.

O ką daryti, jeigu netikėtai netekome priekinio danties?

Tokiais atvejais taikome tos pačios Švedijos kompanijos sukurtą momentinio implantavimo metodiką. Ją naudojant per vieną vizitą pašalinamas nepagydomai pažeistas ar sugedęs dantis ir į buvusio danties šaknies vietą tuoj pat sriegiamas dantų implantas bei tvirtinamas naujas natūraliai ir estetiškai atrodantis laikinas dantis. Laikinas dantis po kelių mėnesių pakeičiamas nuolatiniu. Nereikia nė dienos vargti su tarpu burnoje.

Kaip pasikeičia žmonės ir jų gyvenimas po naujų dantų atkūrimo?

Jie gali ir vėl normaliai gyventi. Tai reiškia – valgyti mėgstamą maistą, jausti jo skonį, nevaržomai bendrauti. Pacientai patys pripažįsta, kad su naujais dantimis ant implantų jie atrodo ir jaučiasi taip, lyg būtų su savo nuosavais dantimis. Mums labai gera matyti pacientus, kurių akys vėl prisipildo gyvenimo džiaugsmo. Norime, kad tokių žmonių būtų kuo daugiau, todėl kviečiame visus spalio 26 d. į nemokamą pacientų seminarą, kuris kartu bus ir simboline mūsų odontologijos klinikos atidarymo švente. Labai lauksime visų, kas nori, kad gyvenimas be dantų stiklinėje taptų jų gyvenimo realybe.

Dėkoju už pokalbį.
Kalbėjosi Diana JAURA

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas