Atidaryta dar viena „Vasaknų“ parduotuvė

Uždaroji akcinė bendrovė „Vasaknos” įkurta 1993 metais buvusiame Vasaknų valstybiniame žuvininkystės ūkyje. Kaip aiškino bendrovės „Vasaknos” direktorius Algirdas Šiukščius, pagrindinė įmonės vykdoma veikla – žuvų veisimas, jų auginimas tvenkiniuose ir baseinuose, žuvų pardavimas. Čia veisiami ir auginami karpiai, lydekos, baltieji amūrai, upėtakiai, eršketai.

Per metus užauginama apie 60 tonų upėtakių ir 45 tonos eršketų. Išauginus tokius kiekius žuvies kilo idėja pastatyti ir įrengti cechą bei pradėti žuvis perdirbti patiems.
Lietuvoje savo produkcijos realizavimui atidarė net kelias parduotuves. Viena iš jų rugpjūčio mėnesio pabaigoje buvo atverta Dusetose. Į parduotuvės atidarymą atvyko Zarasų rajono valdžia, pastatą ir parduotuvę pašventino Dusetų parapijos klebonas kanauninkas Stanislovas Krumpliauskas. Į atidarymą susirinko gausi Dusetų krašto bendruomenė, atvyko svečių iš svetur, todėl parduotuvės pirmosios darbo minutės buvo intensyvios ir pirmieji klientai joje apsipirko sausakimšoje prekybos salėje. Parduotuvės personalas tokiam pirkėjų antplūdžiui buvo pasiruošęs, todėl pirmą dieną produkcijos nepritrūko. Parduotuvės jau veikia Utenoje, Molėtuose ir kitose vietose.
Bendrovės „Vasaknos” direktorius Algirdas Šiukščius taip pat įsitikinęs, kad laiku suskubo ne tik pastatyti naują gamybos cechą, kuriame perdirba savo augintą produkciją, bet ir plėsti parduotuvių tinklą.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr. ir video

{youtube}vkFnMTfm03o&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas