„synlab“ laboratoriniai tyrimai jau ir Utenoje

Pastaraisiais metais medicina Lietuvoje keičiasi ir žengia koja kojon su šiuolaikiniu pasauliu. Mokslininkai pritaikę inovacijas vis sėkmingiau gydo daugelį ligų, o pacientai gauna geresnes paslaugas. Tačiau viskas prasideda nuo kokybiškos diagnostikos, gerai parinktų ir atliktų tyrimų. Apie laboratorinius tyrimus ir paslaugų naudą, suteikiamą gydytojams bei pacientams, pasakojo didžiausio Europoje laboratorinių paslaugų teikėjo synlab Lietuva, UAB, vyr. medicinos vadybininkė-padalinio vadovė Aurelija Rutkauskaitė.

„synlab“ procedūrinis kabinetas ir Utenoje

2000 m. rugpjūčio 8 dieną UAB Biomedicinos tyrimų centras buvo įkurtas dviejų akcininkų – UAB „Fermentas” ir UAB „Grida”. Įmonė savo veiklą pradėjo nuo infekcinių ligų diagnostikos molekulinės biologijos metodais, paremtais polimerazės grandinine reakcija. Buvo įrengta pirmoji Lietuvoje moderni laboratorinės diagnostikos laboratorija, atitinkanti tarptautinius kokybės valdymo standartų reikalavimus.
2007 m. rugpjūčio 1 dieną įmonės pavadinimas iš UAB Biomedicinos tyrimų centras pakeistas į UAB SORPO.
2014 m. spalio mėnesį įmonės pavadinimas iš UAB SORPO pakeistas į synlab Lietuva, UAB.
„synlab” – didžiausia Europoje laboratorinių paslaugų tiekėja. Įmonių grupė dirba 35 šalyse, keturiuose kontinentuose, skirtingose laboratorijose dirba per 13 000 darbuotojų. Įmonė siūlo aukštos kokybės ir plataus spektro laboratorinių tyrimų paslaugas, atlieka apie 400 000 000 skirtingų medicinos, veterinarijos ir aplinkos tyrimų per metus.
„synlab” pavadinimas – tai „synergy of laboratories” trumpinys, kuris atspindi „synlab” tinklo viziją apjungti skirtingas laboratorijas, atliekančias tyrimus žmonėms, gyvūnams ir tiriančias mūsų aplinką. „synlab” pabrėžė, kad mes visi esame vieno pasaulio dalis ir esame tiesiogiai susiję, todėl mums visiems turi rūpėti ne tik mūsų pačių, bet ir šalia mūsų gyvenančių gyvūnų bei mus supančios aplinkos būklė.
Jau ne vienus metus įmonė sėkmingai dirba ir Lietuvoje, turi savo priėmimo centrus didžiuosiuose Lietuvos miestuose bei Druskininkuose, o nuo šių metų vasario mėnesio ir Utenoje. „Mūsų tikslas, kad ir provincijos žmogus galėtų gauti kokybiškus tyrimus bei paslaugas savo mieste ir nereikėtų važiuoti į sostinę ar kitus didmiesčius”, – sakė A. Rutkauskaitė. Pasak jos, Utena yra stiprus regiono centras, kuriame sukoncentruota pramonė, stipri ligoninė bei poliklinika, yra net kelios privačios klinikos, prekybos centrai. Neretai žmonės iš kitų regiono miestų apsipirkti važiuoja į Uteną. Todėl tolimesnei plėtrai ir buvo pasirinkta Utena. „synlab” priėmimo centras yra įsikūręs Utenos miesto centre, J. Basanavičiaus g. 54, sveikatos centro „Šalavijas” 3 aukšte. „Laboratorinių tyrimų paslaugas teikiame ne tik sveikatos centro „Šalavijas” klientams, bet ir visiems uteniškiams bei regiono gyventojams”, – sakė synlab Lietuva, UAB, vyr. medicinos vadybininkė-padalinio vadovė.

Visos laboratorinės paslaugos vienoje vietoje

Nuo 2013 m. lapkričio 26 d. synlab Lietuva, UAB, yra akredituota pagal ISO 15189:2007 standartą. Tai antroji laboratorija Lietuvoje, gavusi tarptautinę akreditaciją, taikomą medicininėms laboratorijoms. „Inovacijos ir patirtis laboratorinėje diagnostikoje yra labai svarbios siekiant užtikrinti nepertraukiamą ir kokybišką paslaugų tiekimą gydytojams ir pacientams”, – pabrėžė A. Rutkauskaitė. Anot jos, laboratorinė diagnostika padeda įvertinti organizmo būklę, pastebėti ir įvardyti sveikatos sutrikimus, diagnozuoti ligas, sekti gydymo eigą ir efektyvumą. „Šiandien mes atliekame tyrimus žmonėms, tačiau neabejojame, kad ateityje galėsime pasiūlyti platų ir gyvūnų bei aplinkos tyrimų spektrą”, – ateities planais pasidalijo A. Rutkauskaitė. „synlab” klientai – sveikatos priežiūros paslaugų tiekėjai, valstybinės ir privačios gydymo įstaigos, fiziniai asmenys. Pažangių tyrimų paslaugas synlab Lietuva, UAB, teikia tiek privatiems asmenims, tiek sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigoms.

„synlab” laboratoriniai tyrimai priimami J. Basanavičiaus g. 54, sveikatos centro „Šalavijas” 3 aukšte, darbo dienomis nuo 8 val. iki 16 val. Telefonas 8 652 39 713. Atidarymo proga tyrimams taikoma iki 20 proc. nuolaida. Visą kovo mėnesį moterims onkocitologinis gimdos kaklelio tyrimas skystoje terpėje už ypatingą kainą!

                                                                                                                    

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas