Norintys įveisti mišką turi skubėti

Nacionalinė mokėjimo agentūra priima paraiškas pagal paramos priemonę „Miško veisimas” iki kovo 31 d. Norintys gauti paramą miškui įveisti turi pateikti nustatytos formos užpildytą paraišką ir miško želdinimo projektą. Pirmiausia reikia gauti leidimą iš Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) teritorinio skyriaus. Jei norimas apsodinti mišku žemės sklypas yra Utenos rajone, tai prašymas teikiamas NŽT Utenos teritoriniam skyriui. Prašyme nurodoma, koks žemės ūkio naudmenų plotas pageidaujamas apželdinti mišku, pridedamos žemės sklypo nuosavybės ir sklypo plano kopijos. Prašymų nagrinėjimas ir leidimų išdavimas užima laiko, todėl planuojantys pasinaudoti parama šiais metais turi teikti prašymus gauti leidimams miškui įveisti.

2016 m. paramos šaukimui „Miško veisimas” skirta 11 mln. eurų. Šių lėšų turėtų pakakti visiems teikiantiems paraiškas. Pretenduoti gauti paramą gali jau ir anksčiau veisę mišką. Bus mokama vienkartinė parama už miško įveisimą (988–3140 Eur už ha) ir dvylika metų kasmetinė parama miškui prižiūrėti (123–363 Eur už ha). Paramos dydis priklausys nuo veisiamų medžių rūšių, todėl projektuojant želdinius galima parinkti optimalią jų sudėtį, atsižvelgiant į žemės derlingumą, savininko norus ir galimybes vykdant priežiūrą savo jėgomis ar samdant tokias paslaugas. Miško įveisimo nuostatuose įteisinta nauja miškų grupė „Plantaciniai želdiniai”, kurie veistini žemės ūkio paskirties žemėje, siekiant gauti maksimalų medienos prieaugį. Tokį mišką plynais kirtimais galima bus kirsti po 25–30 metų ir gauti solidžias pajamas.
Norintys pasitarti dėl miško įveisimo, užsisakyti projektą, visų dokumentų paramai parengimą ir miško įveisimo bei priežiūros darbus kreipkitės į UAB „Miškija” (S. Dariaus ir S. Girėno g. 18, Zarasai) www.miskija.lt. Tel. pasiteirauti 8 650 17 201, Jaunius Ledzinskas.

UAB „Miškija” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas