Restoranui „Kaukė“ – jau dveji metai

Praėjęs sunkmetis padarė įtaką ir visuomeninio maitinimo įstaigų verslui – stipresnės picerijos išliko, o štai daug kavinių užsidarė. Įsivyravusį štilių viena pirmoji sudrumstė Rasa Lucinavičienė, atidarydama naują restoraną Utenoje. Nors apie „Kaukę” jau rašyta ne kartą, vis dėlto norisi paklausti, kur maitinimo verslo sėkmės paslaptis?

Rasa, kiek laiko jau užsiimate profesionaliu klientų maitinimu?

Kavinėse, restoranuose ir kitose masinio maitinimo įstaigose dirbu visą savo gyvenimą. Svečius maitinu jau daugiau nei 22 metus. Taigi teko matyti visko: nuo paprasčiausių kaimo žmonių, surengiant jiems gedulingus pietus, iki ministrų ar prezidentų su maitinimu pagal protokolą.
Jūs spinduliuojate išskirtine energija, iš kur tiek entuziazmo?
Man patinka tai, ką darau. Dar labiau patinka bendrauti su žmonėmis. Daugelis nuolatinių klientų jau, galiu sakyti, tapo draugais. Jie stengiasi atsilyginti gerumu, pavydžiui, pietaujantys elektrikai pajungė indų plovimo mašiną. Padeda ir mano dukra, kuri tapo dešiniąja ranka. Kartu jau pusę metų rūpinamės, kad visi svečiai būtų sotūs ir patenkinti.

Kaip sekėsi šiuos dvejus metus?

Buvo įvairiausių bandymų ir ieškojimų. Net ir dabar labai sunku pasakyti, koks yra uteniškis klientas. Bene didžiausias mūsų privalumas – tai nuoširdus bendravimas su klientais. Mūsų meniu yra išskirtinis ir gali patenkinti visų poreikius. Meniu visuomet ruošiame išskirtinį, aptarnaujame be prieškaištų, nuolatos gauname daug pagyrimų ir tai skatina dar labiau stengtis bei dirbti. Visuomet stengiamės įgyvendinti visus klientų pageidavimus. Aš pati jau jaučiuosi esanti uteniškė, daugelis atpažįsta parduotuvėje, sveikinasi gatvėje.
Restorane ant stalų visuomet patiestos baltos staltiesės, prabangios polėkštės. Ar užsukti pavalgyti gali bet kas?
Žinoma, priimsime ir pavalgydinsime visus, ar tai būtų verslininkas su kostiumu, ar gamyklos darbininkas. O baltos staltiesės ir polėkštės ne tik puošia, bet ir yra labai praktiškos.

Darbo dienomis pas jus galima užsukti dienos pietų, kokie jie?

Utenoje yra ne viena maitinimo įstaiga, kuri stengiasi konkuruoti kaina. Mes, išbandę keletą variantų, pasirinkome kitokią strategiją. Mūsų restorane kainos truputį aukštesnės, tačiau patiekalai gaminami iš kokybiškesnių produktų, porcijos didesnės. Dienos pietums visuomet siūlome sriubą ir antrą patiekalą pasirinktinai. Labiausiai uteniškiai mėgsta vištienos troškinį ar kepsnį, taip pat jautienos troškinį. Žinoma, kiekvieną dieną siūlome ir vieną iš lietuviškų patiekalų. Tai balandėliai, cepelinai, žemaičių blynai, kugelis ar vietoje gamintas zuikis. Dienos pietų kainos prasideda nuo 3 eurų. Juk dažnas neperka pačios pigiausios, pačios liesiausios grietinės, varškės ar kitų pigiausių produktų. Taigi ir mes gaminame iš gerų produktų, patiekalai tikrai kokybiški, švieži ir skanesni, porcijos didelės. Dėl to ir svečių pavalgyti dienos pietų kasdien sulaukiame iki 50.

Apie Jūsų gaminamas sriubas jau sklando legendos, taigi kodėl jos tokios skanios?

Viskas labai paprasta, tačiau kartu ir sudėtinga. Visoms mūsų verdamoms sriuboms kaip pagrindas naudojama mėsa ir kauliukai. Tiek dienos pietums, tiek įvairioms šventėms viską ruošiame vietoje be jokių pusfabrikačių. Lieka kauliukai, taigi juos reikia gerai apvirti, nuimti mėsos gabaliukus ir išeina išskirtinis sriubos pagrindas – sultinys. Kiekvienas mėgstantis sriubą pasakys, kuri sriuba pagaminta iš sultinio kubelių, o kuri – iš kauliukų ir mėsos.

Ar viską gaminate vietoje net ir aptarnaudami 100 žmonių šventę?

Viską visuomet gaminame vietoje. Žinau, kurioje parduotuvėje geriausia kiauliena bei jautiena. Žinau, kur kokybiškiausios daržovės ar šviežiausia žuvis. Taigi viską, ar tai būtų 6 asmenų verslo pietūs, ar 120 asmenų banketas, gaminame vietoje ir patys. Nuo įdarytų karpių, mėsos tortų iki įmantrių vieno kąsnio sumuštinių su jūros gėrybėmis. Neseniai turėjau užsakymą vienam žinomam politikui iškepti paršelį. O juk auginamų kiaulių Utenos rajone nebėra. Taigi teko pasitelkti visas pažintis – paršelis buvo surastas Žemaitijoje, augintas ekologiškame ūkyje, išmarinuotas bei iškeptas Utenoje, sėkmingai nukeliavo į Vilnių ir sulaukėme pagyrimų ir įvertinimo už skoningą papuošimą.

Kokią didžiausią šventę ar kitą renginį galite aptarnauti?

Utenoje turime dideles patalpas per du aukštus. Taigi vienu metu pirmame aukšte galime aptarnauti vienus svečius, o antrame kitus. Yra buvę, kad per dieną suorganizuojame bei aptarnaujame ir 7 skirtingus banketus ar furšetus. Kaip tik dabar turime užsakymą ir vienu metu per du aukštus turėsime 120 svečių furšetą. Turiu pripažinti, kad užsakymų tikrai turime nemažai ir kartais tam tikromis dienomis svečių nebegalime priimti. Jų iškart ir noriu atsiprašyti, juk todėl nuolatos ir sakome, kad ateikite ar paskambinkite kuo anksčiau, kad galėtume rezervuoti datą jūsų šventei ar gedulingiems pietums. Jau turime nemažai užsakymų ir šventiniam laikotarpiui, taigi ir įmonės turėtų suskubti ir rezervuotis datas gruodžio mėnesui. Vykdome ne tik maitinimą restorane „Kaukė”, bet ir išvažiuojamąjį maitinimą. Taigi jei turite savo patalpas, kuriose ir norite paminėti vieną ar kitą šventę, mes Jūsų patalpas galime ir papuošti, ir paruošti maitinimą, ir aptarnauti.

Restorane „Kaukė” ruošiami gedulingi pietūs, organizuojami furšetai, banketai, kavos pertraukėlės bei išvažiuojamasis maitinimas. Norintys rezervuoti vietą artėjančioms šventėms tai gali padaryti jau dabar. Daugiau informacijos tel. 8 656 27 061. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas