Inovatyvus dantų protezavimas klinikoje „Profident“

Nuolatinis dantų taisymas ir protezavimas nėra nei malonus, nei pigus užsiėmimas. Verčiau sutvarkyti juos kartą ir ilgam. Tačiau ar dirbtinis dantis gali atrodyti kaip natūralus? Šiandien sakome taip. Šią problemą išsprendė naujos kartos keramika. Beje, dantų protezai gana senas išradimas. Pirmieji protezai (IV–III a. pr. Kr.) buvo skaptuojami iš dramblio kaulo ir tvirtinami auksine vielute. Viduramžiais, kaip dantų protezai tarnavo gyvūnų ir net žmonių dantys. Dirbtiniai mediniai, sidabriniai ar perliniai dantys būdavo prisukami prie gretimų dantų. Laikas bėgo ir dantų protezai tobulėjo.

CIRKONIO OKSIDAS – modernu ir ekologiška

Šiandien naudojama metalo keramika ir bemetalė keramika. Bemetalės keramikos gaminiai tapo populiarūs dėl savo natūralios išvaizdos, dančiui artimos faktūros. Danties karkasą šiuo atveju sudaro ne tamsus metalas, bet dentinui artima, kaip opalas skaidri medžiaga. Cirkonio oksido keramika gaminama „skaitmeniniu”, t. y CAD/CAM, būdu – kompiuterinėje programoje suvestas protezas išfrezuojamas iš vientisos medžiagos bloko. Kodėl cirkonio oksidas, pasakoja „Profident” direktorius, dantų technikas Jaunius Mickus: „Cirkonio oksido karkasai unikali medžiaga, turbūt tvirčiausia iš šiandien žinomų, ir puikiai modeliuojama.” Bemetalės keramikos restauracijų privalumai grindžiami tuo, jog išvengiama metalinių konstrukcijų, kurios gali būti susijusios su komplikacijomis dėl jų blogesnio biosuderinamumo. Cirkonio oksido gaminiai ilgalaikiai, estetiški, funkcionalūs. Cirkonio oksidas praleidžia šviesą lygiai taip kaip natūralus danties audinys, ir danties protezas visada atrodo natūralus ir gražus. Net priekabiausiai akiai toks dantis atrodo kaip tikras! Gal todėl cirkonio oksido keramika pasaulyje bene populiariausia. Vis dažniau ji pasirenkama ir Lietuvoje.
Bemetalė keramika yra sveikesnė, nes burnoje nėra metalo, kurio sąlytis su audiniais, seilių fermentais gali sukelti diskomfortą, skonio pokyčius. „Profident” odontologas Simonas Rušinskas užtikrina, kad naudojant cirkonio oksido keramiką pavyksta pasiekti itin patrauklių estetinių ir funkcinių protezavimo rezultatų: tvirti gražūs ir natūralios išvaizdos dantys, dantenos nepažeistos, sveikai rausvos. Atsveikindami pacientai džiaugiasi ne tik gražia šypsena, bet ir natūraliu, maloniu burnos ertmės pojūčiu. Bemetalė, cirkonio oksido keramika, optimaliausias danties restauracijos (protezavimo) pasirinkimas ir po dantų implantacijos. Toks pasirinkimas ne tik naujas žingsnis į estetiką, bet ir lems protezo ilgaamžiškumą. Taigi, mūsų pacientams tikrai nereikia rinktis tarp grožio ir tvirtumo – kiekvienas mūsų siūlomas protezas yra estetiškas ir patikimas.
Papildoma informacija: odontologijos klinika „Profident”, Vaižganto g. 22-125, tel. 8 655 99 505.

                                                                                                                                                                           

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas