„Inovatyviausio jauno paslaugų verslo“ nugalėtoja – verslininkė Dalia Kutkienė

Birželio 4 dieną Vilniuje, viešbutyje „Novotel”, pirmą kartą įvyko iškilminga „BZN start” apdovanojimų „Business Women’s Awards 2015″, skirtų inovatyviausiems verslams, sukurtiems moterų, teikimo ceremonija. Į renginį sugužėjo visas būrys skirtingų verslo sričių moterų. Jas atlydėjo sutuoktiniai, vaikai ir draugai. Ceremonijoje dalyvavo ir verslininkė įmonės „Figura INN” įkūrėja Dalia Kutkienė, tapusi „Inovatyviausio jauno paslaugų verslo” nugalėtoja.

Įspūdinga šventė prasidėjo pažinčių mezgimu ir programa, kurios dalyviai turėjo pasitelkti išradingumą ir išmonę. Renginio vedėjas M. Vasilevičius išjudino visas renginio dalyves. Jos aktyviai dalyvavo pramogose, aplinkui aidėjo juokas ir tvyrojo puiki nuotaika. Vėliau visos dalyvės buvo pakviestos pereiti prie smagios, tačiau kartu atsakingos renginio dalies – apdovanojimų teikimo ceremonijos ir komisijos nuosprendžio.
Iš viso pristatytos 6 apdovanojimų kategorijos ir viena speciali. Nominacijos laimėtojas paskelbtas susumavus viešo balsavimo internetu (50 proc.) ir komisijos balus (50 proc.).

Pirmoji kategorija – „Inovatyviausias jaunas e. verslas”. Internetu daugiausia balsų gavo drabužių išparduotuvė „Eva Style”, tačiau komisijai skyrus savo balsus nugalėjo paslaugų portalas „Raskgreitai.lt”. Prizą – 3 mln. parodymų „Delfi” portale – įteikė jo atstovė Agnė Mackonė. „Labai džiaugiuosi, kad moterys atranda save ir pusiausvyrą”, – teigė ji susirinkusiesiems. Laimėjusio verslo įkūrėja Daiva Gerulytė atsiimdama prizą dėkojo: „Mano dalyvavimas čia, jei ir nebūčiau laimėjusi, yra didelis stimulas dirbti ir tobulėti, todėl labai jums dėkoju”.

Antroji nominacija – „Inovatyviausias jaunas gamybos verslas”. Ryškūs lyderiai pagal balsus internete buvo „You&Oil”, o susumavus komisijos balus jie ir tapo nugalėtojais. Apdovanojimą įteikė komisijos narys – Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Arlauskas. Jis vėl sugrįžo prie moterų verslo statistikos faktų, tačiau šįkart kalbėjo iš asmeninės patirties. „Mes buvome sumanę vieną projektą, juo finansavome startuolių kūrimą. Iš viso jame dalyvavo 71 įmonė, tarp jų – tik 12, įkurtos moterų. Todėl man itin džiugu keturias iš jų dabar matyti čia.” Atsiimdama konsultacinių paslaugų paketo prizą, „You&oil.lt” įkūrėja kalbėjo: „Tikiuosi, kad šis apdovanojimas padės įtikinti Lietuvos žmones, kad ekologiška kosmetika gali būti veikli kosmetika”.

Kitoje kategorijoje – „Inovatyviausio jauno paslaugų verslo” – nugalėtoja tapo „Figura INN”. Šios įmonės įkūrėja Dalia Kutkienė iš „Swedbank” atstovo A. Sagatausko atsiimdama prizą kalbėjo: „Visada norisi laimėti, bet šį kartą troškau atvežti pergalę į Uteną, nes čia mus labai palaikė aplinkiniai. Esu laiminga, kad būdama vilnietė pradėjau verslą Utenoje. Nuoširdžiai kviečiu pas mus užsukti!”.

Ketvirtoji nominacija – „Inovatyviausias jaunas edukacijos verslas”. Balsavimo metu lyderės poziciją pakaitomis išlaikė dvi įmonės – „Kuku Muku” ir „Megintuvelis.lt”, tačiau šįkart sėkmė nusišypsojo pastarajai. Įteikti nugalėtojai prizo – galimybės pasinaudoti naujomis MRU laboratorijomis savo veiklai pagerinti – ant scenos užlipo komisijos narys Šarūnas Sakalauskas. „Atrakinę ir mūsų, ir jūsų laboratoriją, gal rasime daugiau mėgintuvėlių”, – šmaikštavo Š. Sakalauskas, įteikdamas Renatai Česiūnienei raktus.

Penktosios nominacijos – „Metų jauno verslo dueto” – nugalėtojomis tapo verslininkės iš Kaišiadorių, įmonės „L&L renginiai” įkūrėjos Lina ir Loreta. „Žinių radijo” savireklamos projektų vadovė joms įteikė prizą – 1 tūkst. sekundžių reklamą jų radijo eteryje. „Labai džiaugiamės laimėjimu ir linkime moterims drąsos daryti tai, kas miela”.

Paskutinė nominacija – „Metų jauno verslo solo”. Pagal internetinį balsavimą pirmavo „Eva Style”, komisijai nusprendus taip pat, ji ir tapo nugalėtoja. Prizą įteikė „Ozo” generalinė direktorė Inga Navickaitė. „Jūs esate nuostabios moterys – kurstote ne tik šeimos židinį, bet ir asmeninius verslus. Nereikėtų užmiršti ir savęs, todėl mes dovanojame 300 eurų vertės „Ozo” dovanų kuponą”, – nuo apdovanojimų scenos kalbėjo vadovė. Įkūrėja Ieva Guzė priimdama prizą šmaikštavo: „Štai ir Dzūkija ką nors laimėjo.” Tačiau vėliau kiek surimtėjusi pridūrė: „Šis apdovanojimas man labai daug reiškia. Didžiausia Dievo dovana yra galimybė kurti”.

Apdovanojimų vakarą „Inovatyviausi verslai, sukurti moterų” baigė specialiai įsteigta nominacija „Už gamtos mokslų populiarinimą jaunai auditorijai”. Ją „Biok laboratorijos” rinkodaros vadovė Romualda Straigienė įteikė „Megintuvelis.lt” įkūrėjai. Išdalijus prizus ir laimėtojams džiaugsmą išreiškus šypsenomis, vakaras dar nesibaigė. Verslininkės ir jas atlydėję asmenys galėjo kartu įsiamžinti, pasidalyti renginio įspūdžiais ir jau dabar laukti kitais metais įvykstančių „Business Women’s Awards 2016″ apdovanojimų.

„BZN start” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas