Šalyje pirmą kartą suburtos inovatyviausių jaunų verslų įkūrėjos

Versle gyvenimo prasmę mato vis daugiau moterų. Šalies moterys – aktyvios, trokštančios žinių, verslios ir konkurencingos. Tai paaiškėjo „BZN start” žurnalo redakcijai ėmusis iniciatyvos išrinkti inovatyviausių jaunų verslų, kuriuos sukūrė moterys. Iš daugybės šalies didmiesčių bei miestelių moterų įsteigtų ir kelerius metus veikiančių įvairiausių verslų buvo atrinkta 50 verslininkių, kurios ne tik įrodė esančios vertos verslininkių vardo, bet ir pretenduoja į išskirtines nominacijas.

Moterys – net logistikos versle

Moterų verslumo projekte dalyvavo ir kaip geriausios pastarųjų metų naujo verslo pradininkės buvo atrinktos moterys, turinčios savo verslą Alytuje, Birštone, Kaišiadoryse, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Pasvalyje, Šiauliuose, Tauragėje, Utenoje ir Vilniuje. 56 verslininkės savo jėgas išbandė ir maisto gamybos, ir grožio pramonės, ir interneto portalų, ir kitose veiklose. Net 88 proc. jų verslą įkūrė savarankiškai. Imtis įgyvendinti savo idėją joms netrukdė nei jaunas, nei vyresnis amžius – jauniausiai projekte dalyvaujančiai startuolei vos 20, o vyriausiai per 50 metų.
Viena iš projekto dalyvių, Vilniuje personalo paieškos sistemos verslą „Sharecruit” įkūrusi Asta Čepulytė mano, kad verslas – tai ne tik investicijos ar pelnas, o jo prasmė kur kas gilesnė: „Verslas – kaip gražus sodas, kuriam užauginti reikia nemažai pastangų ir laiko. Didžiausias džiaugsmas yra kurti vertę kitiems. Tai suteikia pilnatvę, savirealizaciją ir laisvę”, – įsitikinusi ji.
Tauragėje krovinių gabenimo įmonę „Norlaima” įkūrusi Lijana Jutkuvienė apie savo verslą kalba įkvepiamai ir pabrėžia idėjos svarbą: „Subrandinkite verslo idėją ir siekite užsibrėžtų tikslų. Konkurencija – tai lyg prieskonis, verčiantis tobulintis savo srityje, ieškoti naujų idėjų ir sprendimų. Pasiekti tikslai – tai eliksyras savirealizacijai. Jei jums tai svarbu, neatidėliokite.”
Šiame projekte pristatomos ir dvi verslininkės iš Utenos: bendrovės „Colorita” įkūrėja Rita Rimkevičienė pateikia idėjas bei didžiuojasi savo verslu, kuriam šiandien sako neskaičiuojanti nei savo laiko, nei jėgų, bei „Figura INN” įkūrėja Dalia Kuktienė, kuriai, anot jos, šiandien lengviausia tikėti savimi ir savo idėja. Taip pat savo verslo istoriją pristato ir uteniškė Moterų sveikatingumo centro „Krispada” įkūrėja Kristina Valiulytė.

Šeimos sukūrimas – paskata imtis verslo?

„BZN start” įkūrėja ir vadovė Živilė Baubonienė žino, ką reiškia būnant moterimi, mama bei žmona įsispirti į verslininko batus ir nepaisant milžiniškos konkurencijos bei visuomenės požiūrio skintis kelią sėkmės link. Tad idėją išleisti žurnalo numerį apie bendrakeleives moteris tarp daugybės šalies startuolių Ž. Baubonienei padiktavo verslo pasaulio suvokimas: „Kad ir kaip būtų, dauguma viso pasaulio verslų įkūrėjų yra vyrai, todėl norėjosi išskirti moteris verslininkes, jų idėjas ir užsispyrimą jas įgyvendinti, neatsižvelgiant į jų amžių, gyvenimo situaciją ar aplinkybes, paskatinusias imtis nuosavo verslo. Juk moteris gimdo vaikus, rūpinasi šeima, todėl mažiau laiko gali skirti kitai veiklai. Bet tai jau nebe taisyklė. Būtent šeimos sukūrimas bei vaikų atsiradimas dažniausiai ir paskatina imtis nuosavo verslo.
Kai su komanda nusprendėme imtis šio projekto ir surinkti 50 inovatyviausių jaunų verslų, sukurtų moterų visoje Lietuvoje, teko gerokai atnaujinti pažintis visuose šalies kampeliuose, susisiekti su verslo asociacijomis ir kitomis institucijomis, savivaldybių atstovais, galinčiais rekomenduoti jaunus verslus, kuriuos sukūrė ir valdo būtent moterys. Ši patirtis buvo neįkainojama ir labai džiugi. Surastos moterys verslininkės labai džiaugėsi, kad šįkart dėmesys skiriamas būtent joms. O mes džiaugiamės, kad Lietuvoje tiek daug gražių idėjų. Tikrai turime kuo didžiuotis!”.
Dalyvaudamos projekte šalies verslininkės turi galimybę ne tik pristatyti savo idėjas būsimiems klientams, partneriams ar investuotojams, bet ir nugalėti verslo apdovanojimuose, kurie įvyks šių metų birželio 4 dieną.

bznstart.lt inf.

alna.lt

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas