„ARK prekybai“ – jau penkeri!

Prieš daugiau nei penkerius metus užėjus sunkmečiui, daugeliui iškilo klausimas – ką daryti? Vieni tenkinosi darbdavių mokamais atlyginimais, kiti išvyko laimės ieškoti į svečias šalis, bet buvo ir tokių, kuriems atsivėrė naujos, nepažintos nuosavo verslo teikiamos galimybės. Šią savaitę UAB „ARK prekyba” švenčia penkerių metų jubiliejų. Apie verslą, kompiuterius ir dovanas uteniškiams kalbamės su UAB „ARK prekyba” vadovu Ramūnu Katinu.

Ramūnai, gal galite trumpai papasakoti, kiek laiko dirbate su kompiuteriais ir jų priedais?
Prekiauti kompiuteriais, juos prižiūrėti ir aptarnauti pradėjau beveik prieš 20 metų. Tuomet kompiuteris buvo egzotika ir jį įsigyti įstengdavo tik itin pasiturintys žmonės. Netrukus Utenio aikštėje buvo atidarytas tuo laiku modernus kompiuterių centras su pirmąja interneto skaitykla mieste, kuri savaitgaliais veikdavo ištisą parą. Taip po truputį įsisukome į kompiuterių verslą ir jame įsitvirtinome ilgam. Per tokį ilgą laiką sukaupta patirtis išties didelė.

Kaip kilo idėja kurti savą verslą?
Mintis turėti nuosavą verslą kirbėjo ilgai, tačiau šiek tiek pritrūkdavo ryžto. Kartu su žmona nuosavą verslą nusprendėme pradėti labai staiga. Ekonominės krizės metu bankrutavo vienas didžiausių tuo metu kompiuterių prekybos centrų ICG. Tuo metu vadovavau jo filialui, o Utenoje buvo prekybos salonas. Bankrotas buvo staigus spyris: arba į gatvę, arba į nuosavą verslą. Apsvarstę visus už ir prieš, nenorėdami varstyti darbo biržos durų ir prašyti valstybės paramos pragyventi bei likimo valiai palikti visų per daug metų prie mūsų pripratusių ir mumis pasitikinčių klientų, pasirinkome savą verslą ir susikūrėme viziją, kaip viskas turėtų būti.

Kokie buvo pirmieji metai? Ar uteniškiai ir Utenos verslininkai iškart patikėjo Jūsų parduotuve?
2009 metų rudenį, atidarant mūsų parduotuvę, buvo pats krizės įkarštis. Ar buvo sunku? Atvirkščiai – buvo įdomu. Vienas po kito užsidarė didieji kompiuterių prekybos tinklai: BMS, „Aideta”, ICG, kurie savo salonus turėjo ir Utenoje, todėl buvo puikiausia galimybė užpildyti ištuštėjusią nišą. Mažos įmonės lankstumas, sugebėjimas greitai prisitaikyti prie tuo metu vykusių pokyčių buvo mūsų verslo sėkmės garantas. Kadangi jau turėjome didelę patirtį ir įdirbį Utenoje, tai taip pat padėjo pirmaisiais metais.

Ar „ARK prekyba” tik parduotuvė? Kokias dar paslaugas teikiate?
Mes esame specializuota parduotuvė su plačiu paslaugų spektru. Galiu pasidžiaugti, kad pavyko rasti tikrai profesionalius, labai rimtus informacinių technologijų (IT) inžinierius, todėl teikiame visapusiškas IT priežiūros paslaugas įmonėms ir gyventojams. Taip pat atliekame kompiuterinės technikos remontą mūsų servise – keičiame sudužusius nešiojamųjų kompiuterių ekranus ar bet kokius kitus komponentus, remontuojame planšetinius kompiuterius, šaliname visų kompiuterių programinės įrangos sutrikimus, atnaujiname GPS žemėlapius, atstatome prarastus duomenis ir t. t.

Ar galima prekių įsigyti bei paslaugų užsisakyti internete?
Vargu ar šiais laikais būtų lengva išgyventi kompiuterių pardavėjui neturint ir internetinės parduotuvės. Mūsų elektroninė parduotuvė arkprekyba.lt veikia beveik tiek pat laiko, kiek ir pati įmonė, todėl neblogai žinoma Utenos apskrities gyventojams ir ne tik. Galime pasiūlyti labai didelį – per 40 000 kompiuterių ir kitos elektronikos prekių – asortimentą. Užsisakant prekes elektroninėje parduotuvėje jos dažniausiai kainuoja pigiau nei perkant prekybos salone. Be to, prekių pristatymas, jei jos atsiimamos salone, klientui nieko nekainuoja ir prekes galite gauti per 1–2 dienas. Todėl arkprekyba.lt pirkti visada yra pigu, patogu ir patikima!

Jūs švenčiate, taigi gal turite dovanų ir uteniškiams? Ko jie gali tikėtis?
Žinoma! Kadangi šiemet švenčiame gražų gimtadienį – 5 metų jubiliejų, pirkėjams pasistengėme pateikti ypatingų pasiūlymų. Gimtadienio proga turime kompiuterių neįtikėtinomis kainomis – stalinį kompiuterį, tinkantį mokslams ar naršyti internete, dabar galima įsigyti vos už 599 litus (173,48 Eur), o tvirtas ir patikimas „Lenovo” nešiojamasis kompiuteris su dviejų branduolių
Intel” procesoriumi, 4 GB darbine atmintimi ir 500 GB kietuoju disku tekainuoja 799 litus (231,41 Eur). Didelės nuolaidos taikomos ir kitiems kompiuteriams. O kad pirkti būtų dar smagiau – visiems, perkantiems bet kurį stalinį ar nešiojamąjį kompiuterį, rugsėjo 22–27 d. padovanosime šviežią ir skanų gimtadienio tortą!

Ką norėtumėte perduoti esamiems ir būsimiems savo klientams uteniškiams?
Jau penkerius metus „ARK Kompiuteriai” stengiasi būti kuo geresniu kiekvieno, turinčio kompiuterį ar ketinančio įsigyti naują, draugu ir patarėju. Neabejojame, jog ir toliau tobulėsime, stengsimės ir kartu švęsime dar ne vieną jubiliejų! Nepasiduokite bjauraus rudeniško oro skleidžiamai nuotaikai, geriau užsukite pas mus Kauno 19 (Utena) gimtadienio torto!

„ARK prekyba” dirba darbo dienomis nuo 9 iki 18 val, šeštadieniais nuo 9 iki 15 val. Elektroninė parduotuvė visą parą www.arkprekyba.lt. El.paštas info@arkprekyba.lt.Tel. (8 389) 52 500 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas